KK Partizan, MN Press
KK Partizan, MN Press

FIBA: Nismo kontaktirali sa svim tim klubovima…

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.05.20. | 16:29

"Ne želimo da odgovorimo na netačne glasine..."

Juče su se pojavile vesti o tome kako je Partizan, između ostalog, dobio poziv Fibe da sledeće godine igra u njenoj koškarkaškoj Ligi šampiona.

Fiba je u izjavi za Mondo rekla da pozivnice klubovima nisu poslate, jer Liga šampiona ne funkcioniše na taj način.

Izabrane vesti

"Nažalost, ne želimo da odgovorimo na netačne glasine, jer Košarkaška liga šampiona nije kontaktirala sa svim ovim klubovima", piše u zvaničnom odgovoru dostavljenom Mondu.

Krajnji rok za odgovore biće 5. jun.

"Kao što već znate, mi ne razgovaramo sa klubovima, već prvo sa ligama ili federacijama (deoničarima Lige šampiona), pristupnice su im poslate 6. maja, sa 5. junom kao krajnjim rokom do kada bi trebalo da nas obaveste za koje klubove će odlučiti da učestvuju u Ligi šampiona, u skladu sa konačnim plasmanom. Tada ćemo znati koji klubovi bi hteli ili mogli da budu zainteresovani i pričaćemo isključivo sa njima. Mi smo realni i polako se izgrađujemo".

Fiba je objasnila da klubovi moraju da se kvalifikuju za to takmičenje pod njenim okriljem, te da postoji opcija da dođe do višegodišnje saradnje.

"Klubovi mogu biti primljeni da igraju duže godina u Ligi šampiona, ali samo ako se za to sportski izbore u svojim nacionalnim ligama", rečeno je Mondu.

Videćemo pre svega šta će odlučiti Evroliga 24. maja, od toga mnogo toga, da ne kažemo sve, zavisi...



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara