Foto: AFP
Foto: AFP

Filadelfija zna protiv Vreline sa Floride, Simons do drugog tripl-dabla ove sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 03:50

Dve pobede Seventisiksersa nad Majamijem u roku od 48 sati

Drugi put u poslednjih 48 sati, košarkaši Majamija morali su da čestitaju Filadelfiji na pobedi. Ako je ekipa Hita pre dva dana imala šanse za trijumf u meču koji je odlučen posle produžetka, večeras ih je i bez naročito raspoloženog Džoela Embida, odnela furija Seventisiksersa - 125:108. Večeras je oscilacija bilo samo u prvoj četvrtini, a kada su od druge deonice preuzeli štafetu, igrači tima iz Pensilvanije nisu je pustili do kraja utakmice.

Domaćin je Vrelinu sa Floride zaledio sjajnim procentima šuta van linije 7,24 - izabranici Doka Riversa su pogodili 18 trojki iz 37 pokušaja. Igra im se večeras uglavnom bazirala na dalekometnoj paljbi i u takvim okolnostima nije bilo previše prostora da se istakne Embid koji je 48 sati ranije prikazao monsturozno izdanje protiv istog rivala. Centar Filadelfije je tada imao 45 poena uz 16 skokova i četiri asistencije, dok je večeras imao skromnih devet poena i pet uhvaćenih lopti. Ali ne mari Embid mnogo za individualne brojke već ponovo slavi pobedu koja je Sevetisikserse drži u samom vrhu istočne konferencije.

Izabrane vesti

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Šejk Milton sa 23 poena (17 u prvom poluvremenu), dok je epitet sveprisutnog pripao Benu Simonsu. Prvi pik NBA drafta iz 2016. godine stigao je do drugog tripl-dabla ove sezone sa po deset poena i skokova i 12 asistencija pride.

U poraženom timu Robinson (22) i Vinsent (21) su bili šuterski raspoloženi, a Tajler Hiro koji je pre dva dana ubacio Seventisiksersima 34 poena, prepolovio je košgeterski učinak.

NBA - REZULTATI

Filadelfija - Majami 125:108

/Milton 23 - Robinson 22/

San Antonio - Hjuston 105:109

/Džonson 29 - Vud 27/

Toronto - Šarlot 111:108

/25 Bušer - Rozir 20/

Denver - Golden Stejt (u toku)

Portland - Indijana (u toku)



tagovi

Džoel EmbidFiladelfijaMajamiMajami HitFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara