Filipovski: Probili smo led, ne razmišljamo o pojačanjima

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 23:05

Vremenom ćemo, nadam se, da igramo opuštenije i tečnije, s manje padova

Partizan je uspeo da odradi posao i da savlada Bahčešehir. Te da se s tim rezultatom plasira u TOP 16 fazu Evrokupa.Trener Partizana Sašo Filipovski zadovoljan je pobedom nad Bahčešehirom, ali i igrom svog tima.

Izabrane vesti

"Imali smo dobar početak. Još igramo malo nervozno, jer smo izgubili poslednje dve utakmice na poen i bili pod pritiskom pošto nam je pobeda obezbeđivala plasman u Top 16. Banhčešehir nije loš tim, dobili su Huventud, u Kazanju su izgubili na jednu loptu. Imaju neke odlične igrače. Za nas je važno da smo našli put do pobede. Oni su igrali opušteno, što se vidi i u čak 52 odsto uspešnosti u šutu za tri poena. Srećan sam zbog pobede, sada nastavljamo da se borimo za što bolju poziciju u Evropi, a u ABA ligi idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Filipovski.

Kao u prethodnim utakmicama, tako i protiv turskog tima bile su primetne oscijlacije u igri, što je slovenački stručnjak i očekivao.

"Tu sam tek mesec dana. Odigrali smo mnogo mečeva, ali važno je da smo probili led (plasmanom u Top 16). Vremenom ćemo, nadam se, da igramo opuštenije i tečnije, s manje padova."

Filipovski je dodao da ne razmišlja o pojačanjima.

"Znate već da je teška situacija (svuda), finansijski i sa virusom. Sa ovim igračima koji imaju ugovore daćemo maksimum. Kažem, imaju ugovore, pa ne može da se baca novac u ovoj situaciji. Ali i igrači se trude. Pokušavamo da nađemo pravi put. Ne razmišljamo o pojačanjima."

Partizan je bio čvrst u odbrani kada je bilo najvažnije.

"Raduje me. Igrali smo dobro odbranu, mada su oni bili iznad 50 odsto šuta za tri poena. Grin je večeras igrao fantastično. Iskusan je, malo mu treba. Promenili smo tri igrača na njemu, ali ubacio je neke teške poene. Dali smo sve od sebe. Nadam se da ćemo ubuduće da igramo opuštenije, koncentrisano i motivisano."

Rašon Tomas je nastavio uzlaznom linijom.

"Bori se. Kapiten (Veličković) je probao, igrao sa jednom nogom, uzima tablete za bolove, hoće da pomogne. Miku nismo imali dugo zbog povrede i bolesti. Tek je jedan trening odradio, polako se vraća. Tražićemo na poziciji četiri više solucija, jer je Rašon u poslednjim utakmicama preopterećen."

Crno-beli nisu oklevali pri otvorenom šutu.

"Tražim od igrača da budu hrabri i timski u odbrani, dok otvoreni šutevi moraju da se šutiraju. Kada se ne šutnu, onda kreće razmišljanje... Ko ima dnevnu formu neka uzima šuteve slobodno", završio je trener crno-belih.


tagovi

EvrokupSašo Filipovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara