Sašo Filipovski (©MN Press)
Sašo Filipovski (©MN Press)

Filipovski prvi put od odlaska: Očekivao sam bolju sezonu, više pobeda u ABA ligi

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 15:21

„Zbog toga sam i došao u Partizan“, priznao bivši trener crno-belih

Došao je Sašo Filipovski da proba da probudi, da razdrma Partizan, a na kraju je i on otišao pre kraja sezone, da bi klub probao da se – probudi i razdrma.

Kada se sve sabere, mandat Filipovskog u Humskoj neće imati po čemu dobrom da se zapamti: trofej Kupa Koraća je izgubljen, u ABA ligi rezultati su katastrofalni, jedino u Evrokupu je ostala kakva-takva nada da se može proći dalje.

Izabrane vesti

U prvom razgovoru po odlasku iz Partizana, za Bhbasket, Filipovski je priznao da je i on očekivao više kada je dolazio u Humsku.

Nije neočekivano što sam otišao, jer iskreno, imali smo previše poraza, teških poraza, koji sigurno nisu uticali na energiju u ekipi i van ekipe, tako da treba priznati da sam očekivao bolju sezonu, više pobeda, zato sam i došao u Partizan. Ja samo mogu da kažem da zahvaljujem ljudima na šansi i poverenju, mogu da kažem da sam radio naporno i mnogo iako je bilo teško pokazati u ovom kratkom periodu neki rad i svoje znanje“, počeo je priču Filipovski.

Kec na Partizan protiv Levaloa - 1,85

On je istakao da je zadovoljan utakmicama koje je Partizan odigrao na međunarodnoj sceni, ali da je u ABA ligi bilo ispod očekivanja.

Što se tiče Evrope uspeli smo da se kvalifikujemo među 16, dobili smo neke velike ekipe, ne treba se stideti tih pobeda, jer dobiti Uniks i Huventud i proći dalje, a posle dobiti i Trento, koji je savladao Milano i Lokomotivu sa visokom razlikom, kao i Lokomotivu kod kuće - to je deo sezone koji je dobar. Ali, za drugi osećam neispunjenost i žao mi je što nismo napravili više u ABA ligi. Davao sam mnogo sebe i očekivao sam da ćemo imati više pobeda“.

Najveća žal Filipovskog je što nije imao priliku da se predstavi navijačima Partizana. Siguran je da bi u tom slučaju i rezultati ekipe bili bolji.

Žao mi je što nisam iskusio tog „šestog igrača“ koji je za Partizan veoma važan. Sve ekipe koje imaju jakog „šestog igrača“, mnogo su izgubile zbog ove kovid situacije, žao mi je što nisam iskusio Arenu, mislim da bi utakmice koje smo izgubili na poen-dva, bile završene drugačije“.

Rekao je bivši trener Partizana i šta misli o igračima koji su usred sezone napustili klub.

Ne bih rekao da su ti igrači koji su otišli loši. To su dobri igrači, koji imaju dobro iskustvo i taj Gordić i Mekintajer sada igraju dobro, ali ekipa je živo biće koje traži da energije zajedništva i timskosti prevladaju, a da se nezadovoljstva uravnoteže. Na kraju krajeva, iako mi je teško, iako su sve energije prisutne, biram energiju zahvalnosti i odgovornosti, ponosan sam da sam bio deo Partizanove porodice sa velikom tradicijom, sa mnogo igrača, stvaranja i uspesima. U ovom momentu mi je i teško, želim im sve najbolje“, poručio je Sašo Filipovski.

Ekipu Partizana će do kraja sezone voditi Aleksandar Matović.


tagovi

Sašo FilipovskiKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara