Paulijus Valinskas (©ABA League/Cedevita Olimpija/Tine Ružić)
Paulijus Valinskas (©ABA League/Cedevita Olimpija/Tine Ružić)

FMP više nije hit, već jedan od najboljih timova ABA lige: Panteri slavili u Ljubljani

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 21:03

Posle Budućnosti pred ekipom Nenada Stefanovića oružje položila i Cedevita Olimpija

Minule sezone FMP je bio najprijatnije iznenađenje ABA lige. Mimo svih očekivanja domogao se plej-ofa, ali nije mogao dalje od prve runde doigravanja (0:2 protiv Budućnosti). Preko leta se pojačao i istakao ambiciju da makar ponovi odličan rezultat, ali nakon šest kola utisak je da nema mnogo boljih ekipa u regionalnom prvenstvu. Posle trijumfa nad ekipom Budućnosti, četa Nenada Stefanovića savladala je i Cedevitu Olimpiju i to u Ljubljani - 90:85.

Sa učinkom 5-1 sedi na drugom mestu na tabeli. Doduše, Crvena zvezda još nema poraz (jedina savladala Pantere), ali ima dva meča manje (4-0). Ekipa Jurice Golemca je posle večerašnjeg neuspeha na 3-2, pošto je zbog kadrovske situacije morala da odloži duel trećeg kola sa braniocem trona.

Izabrane vesti

Ponovo je Trent Frejzer bio igrač utakmice sa 20 poena, sedam asistencija i indeksom korisnosti 25. Ipak, iks faktor je večeras bio litvanski košarkaš Paulijsu Valinskas koji je ubacio 21 poen, uz perfektnih 5/5 sa linije penala (indeks 23). Po 10 poena dodali su Aleksa Stepanović i Čarls Dženkins, ali je važan doprinos u ključnim momentima dao i kapiten Nenad Nerandžić koji je bio na pragu dabl-dabla (po osam poena i skokova).

Kod Cedevite Olimpije su se izdvojili Jogi Ferel i Amar Alibegović sa po 18 poena, dok je 16 dodao Džoš Adams, Edo Murić je brojao do 12, dok je 10 poena, uz osam skokova, upisao Alen Omić.

Nova sjajna i veoma zrela partija Pantera. Posle egala u većem delu prvog poluvremena, odlepili su se u trećoj deonici. Blesnuo je Valinskas i sa tri trojke u prvoj polovini trećeg kvartala doneo gostima 15 poena prednosti. Ta sekvenca ispostavila se kao ključna. Sa plus 11 je Stefanovićeva ekipa dočekala poslednjih 10 minuta, ali nije bilo dovoljno za mirnu završnicu.

Ferel je uspeo da trgne domaćina i vrati ga u igru, pa je posle njegove trojke na 105 sekundi do kraja Cedevita Olimpija prišla na četiri poena razlike. Frejzer je sa dva penala sprečio rivala da dodatno istopi deficit. Na kraju igra nerava, gledali su arbitri i snimke, potrajala je završnica, a iako nije blistao sa linije penala u odlučujućim momentima, sastav iz Železnika je sačuvao prednost i upisao veliku pobedu!

Nenad Stefanović je posle susreta podelio utiske.

"Čestitam mojim momcima na pobedi mislim da je bila zaslužena. Znali smo u pripremi utakmice da Cedevita Olimpija ima probleme u sastavu, nemaju veliki fond igrača, a posebno to dolazi do izražaja u žestokom ritmu utakmica koje igraju. Verovali smo da imamo svoju šansu da uspostavimo ritam koji nam odgovara, a to smo uradili od nekog sedmog minuta utakmice. Čestitam mojim momcima još jednom, imamo skor 5-1 sa novim i mladim timom. Posle svega šta smo prošli u septembru i poraza u kvalifikacijama za Ligu Šampiona mislim da nam je bilo jako teško. Možda smo mogli da privedemo bolje utakmicu kraju, ali je za to možda i potrebno da više vremena provedemo zajedno. Ono što je za nas najvažnije, mi kada imamo dovoljno vremena za trening, mi igramo dobro i to je evidentno. Želim Cedeviti Olimpiji sve najbolje u nastavku sezone u oba takmičenja koje igraju", rekao je trener FMP-a.

ABA LIGA - 6. KOLO

Petak

MZT Skoplje - Mornar 77:94

/Krstevski 22 - Mihailović 25/

Split - Cibona 82:74

/Šorter 23 - Radovčić 12/

Subota

Igokea - Budućnost 103:101

/N. Tanasković 20 - Jagodić Kuridža 20/

Nedelja

Mega - Studentski centar 101:74

/Rudan 20 - Tasić 21/

Borac Mozzart - Partizan Mozzart Bet 62:81

/Radonjić 15 - Trifunović 15/

Cedevita Olimpija - FMP Železnik 85:90

/Ferel, Alibegović 18 - Valinskas 21/

Ponedeljak

18.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Zadar (12,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMPCedevita OlimpijaPaulijus ValinskasTrent FrejzerJogi FerelNenad Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara