Dearon Foks i Rašon Holms (©AFP)
Dearon Foks i Rašon Holms (©AFP)

Foks u petoj brzini, oružje položili i Klipersi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 23:20

Sakramento slavio u derbiju Kalifornije i nastavio pobedonosni niz

U odličnoj su formi Kingsi. Vezali su četvrtu pobedu, na poslednjih osam utakmica pretrpeli su samo jedan poraz. Klipersi su sa druge strane počeli da posrću, posle Seltiksa ceo plen je iz Stejpls centra odneo i Sakramento (113:110). Konačno ekipa Luka Voltona ima pozitivan skor (12-11). Jedan od glavnih favorita za titulu trenutno je treći na tabeli zapadne konferencije, sa pet pobeda više (osam poraza).

Dearon Foks je pružio još jednu blistavu partiju. Polako izrasta u prvu zvezdu franšize iz glavnog grada Kalifornije. Večeras je brojao do 36, bio je prosto neuhvatljiv za odbranu Klipersa. Daleko je najzaslužniji za uspon Kraljeva ove sezone. Na prethodnih pet utakmica u proseku je postizao 30,8 poena.

Izabrane vesti

Vrlo interesantan meč u Gradu anđela. Posle 12 minuta domaćin je imao tek dva poena prednosti. Stižu Klipersi i do nešto osetnijeg suficita u nastavku, ali gosti serijom 9:2 poravnavaju rezultat. Posle dvojke Kavaja Lenarda i trojke Nikolasa Batuma, novo buđenje Sakramenta, koji poluvreme zatvara serijom 9:1 i sa tri poena prednosti. Smenjivale su se ekipe i po povratku sa pauze u vođstvu, da bi četa Tajrona Lua na poslednji odmor otišla sa pola koša viška. Do samo kraja je bilo neizvesno, a onda je Foks dodao gas. Dve trojke, pa potom još četiri poena i Kingsi su bili na pragu trijumfa. Lenard nije hteo da se preda, ali posle dva pogođena penala Hilda u poslednjem minutu sve je bilo prilično jasno.

Sjajnog beka Sakramenta večeras je pratio Badi Hild sa 22 poena i devet skokova. Ruki Tajris Haliburton je dodao 13 poena, dvocifren i Rašon Holms sa 12 (10 skokova), dok je Marvinu Begliju nedostajao poen za dabl-dabl (10 skokova). Harison Barns je ubacio svega četiri poena, ali je imao i 12 uhvaćenih lopti. Nemanja Bjelica je ne listi za razmene, pa očekivano ni večeras nije dobio priliku da oseti parket.

Sa druge strane 23 poena Lua Vilijamsa, 20 uz 10 skokova dodao je Lenard. Pratili su ih Markus Moris sa 16 poena, Redži Džekson sa 14, kao i Ivica Zubac, koji je upisao novi dabl-dabl (12 poena i 14 skokova). Nedostajao je Klipsima povređeni Pol Džordž, koji ima problema sa desnim stopalom.

NBA

Nedelja

Šarlot - Vašington 119:97

/Rozir 26 - Bil 31/

Indijana - Juta 95:103

/Sabonis 20 - Mičel 27/

Njujork - Majami 103:109

/Rendl 26 - Adebajo 24/

Finiks - Boston 100:91

/Bridžis 19 - Tejtum 23/

LA Klipers - Sakramento 110:113

/Vilijams 23 - Foks 36/



tagovi

Dearon Foks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara