""
""

Francuska lekcija slaboj Letoniji

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.06.16. | 23:26

Trikolori i baltički revolveraši započeli pripreme za predolimpijski turnir

Košarkaška reprezentacija Francuske ostvarila je prvu pobedu u pripremama za predolimpijski turnir, pošto je slavila protiv Letonije rezultatom 89:72.

Izabrane vesti

Trikolori su meč odigrali bez pomoći Tonija Parkera i Nikole Batuma, dok je u sastavu bio Boris Diao. S druge strane oslabljeni Letonci nisu mogli da računaju na Kristapsa Porzingisa i Davisa Bertansa, koji neće doći ni na turnir u Beogradu.

Galski petlovi su ostvarili rutinsku pobedu, a gotovo celo drugo poluvreme držali su dvocifrenu razliku. U 33. minutu rezultat je bio i 71:51, ali je na kraju Letonija ipak uspela da upiše častan poraz. Ipak, gosti su imali dobru prvu četvrtinu, koju su završili sa vođstvom od 23:20.

Najefikasniji igrač u domaćim redovima bio je Andrijen Moerman sa 17 poena, dok je Diao dodao 13 koševa, devet asistencija i pet skokova. Edvin Džekson i Aleksis Ažinsa imali su po 10, a Toma Ertel šest poena i sedam završnih dodavanja.

Kod gostiju Kaspars Berzinš je imao 14 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Dairis Bertans dodao 12 koševa. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Olimpijske Igre 2016kvalifikacije za Olimpijske igreKošarkaška reprezentacija Letonijekošarkaška reprezentacija FrancuskeDairis BertansBoris Diao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara