Košarkaši Francuske (©fiba.basketball)
Košarkaši Francuske (©fiba.basketball)

Francuzi stali Orlićima na put ka medalji, pa osvojili zlato

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 23:07

U finalu savladali Izrael posle produžetka

Omladinska reprezentacija Francuske osvojila je U20 Evropsko prvenstvo na Kritu, pošto je u finalu posle 45 minuta borbe savladala Izrael 89:79.

Maksim Rejno je predvodio pobednički sastav sa 26 poena i pet skokova, dok ga je u stopu pratio Ilijas Kamardin sa 23 poena i sedam asistencija, a na kraju je proglašen i za MVP-a turnira. Kod Izraelaca je dominirao talentovani Noam Jakov (31 poen), ali su ga ispratili samo Danijel Volf sa 17 poena i 16 skokova, ka i Ron Ziper sa 15 poena.

Izabrane vesti

Izraelci su dobili prvi kvartal sa devet razlike, ali su Francuzi ekspresno uzvratili, ubacili 30 poena u drugom kvartalu i veliki odmor dočekali sa tri poena viška. Vodila se do kraja velika borba, igralo se daleko tvrđe u drugom poluvremenu, a Izrael je uspeo da se izbori za produžetak poenima Volfa na 17 sekundi do kraja.

Imali su i jedni i drugi priliku da reše pitanje pobednika u 40 minuta, ali su Luka Dufeal i Volf promašili penale, a onda je Rejno bio neprecizan za dva na tri sekunde do kraja.

U dodatnih pet minuta su Rejno i Kamardin preuzeli stvari u svoje ruke, odlepili Francusku trojkama i doneli joj zlato.

Podsetimo, Francuzi su na putu ka evropskom tronu savladali reprezentaciju Srbije u četvrtfinalu posle velike borbe, potom oduvali Grčku u polufinalu (98:51) i na kraju zasluženo došli do glavne nagrade. Orlići su u razigravanju za plasman pokazali karakter, upisali dve pobede i domogli se petog mesta na Kritu.






tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvrobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara