Danilo Galinari (© AFP)
Danilo Galinari (© AFP)

Galinari ne odustaje od debija za Seltikse: Želim da igram ove sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 09:25

Italijan se oporavlja od teške povrede kolena koju je zadobio u dresu reprezentacije

Još od 27. avgusta je Danilo Galinari povređen. Čuveni italijanski košarkaš se povredio svega nekoliko dana pred početak Evrobasketa na meču protiv Gruzije, a posle medicinskih pregleda ustanovljeno je ono najgore - kidanje ukrštenih ligamenata kolena. On je ove sezone član Boston Seltiksa, ali još uvek nije odigrao niti jedan minut, ali ne gubi nadu da će zaigrati do kraja ove sezone.

Rehabilitacija traje već nekoliko meseci, a u razgovoru za medije iz Bostona je istakao da ima veliku želju da se spremi i pokuša da pomogne ekipi već ove sezone.

Izabrane vesti

"Želim da igram ove sezone", rekao je Galinari za Boston gloub:

"Želim da se pojavim u plej-ofu. Takvo razmišljanje mi pomaže iz dana u dan da radim sve jače, održava mi motivaciju."

Kako sam ističe. Glava u ovakvim situacijama je najbitnija.

"Posle svake velike povrede, proces rehabilitacije je težak, ali ubedljivo najteži deo je ostati mentalno spreman. Telo se uvek adaptira, ozdravi i na kraju bude spremno za sve napore, ali ostati mentalno spreman, to je baš teško, posebno na početku kada ti je svaki dan apsolutno isti. Radiš iste vežbe, postane naporno, ali takav je stistem i mora da se prođe kroz njega kako bih bio spreman da igram utakmice".

S obzirom da je obično potrebno godinu dana kako bi se igrač u potpunosti oporavio od povrede ligamenata kolena, realno je videti Galinarija na parketu ako Seltiksi doguraju daleko u plej-ofu, a i tada je pitanje kakvu bi Italijan imao ulogu.

"Ne osećam se da je sezona izgubljena za mene. Idem korak po korak, od laganog džoginga do trčanja, podizanja tegova i na kraju rada na parketu. Ako zaigram odlično, ako se ne desi, onda jedva čekam sledeću sezonu".

Boston Seltiksi su šesti tim u Galinarija u NBA ligi. Počeo je još 2008. u Njujork Niksima. Igrao je šest sezona u Denveru, potom dve u Klipersima, jednu u Oklahomi i dve u Atlanti. Prošle godine je potpisao ugovor za Seltikse.


tagovi

Danilo Galinari

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara