""
""

Garbahosa: Svi rivali su dobri, ali Srbija je najopasnija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.12.14. | 20:53

Tim menadžer španske selekcije smatra da njegovom timu neće biti lako ni protiv Nemaca jer Panceri igraju prvu fazu EP na domaćem terenu

Tim menadžer košarkaške reprezentacije Španije Horhe Garbahosa rekao je da Furiju na prvenstvu Evrope čeka izuzetno težak posao u prvoj fazi takmičenja, pogotovo protiv svetskog vicešampiona, Srbije.

Izabrane vesti

Pored Srbije i Španije, u B grupi na EP sledeće godine igraće još selekcije Nemačke, Turske, Islanda i Italije.
"Ovo je baš teška grupa, ali možda je bolje da u prvoj fazi igramo protiv jačih rivala. Kasnije će nam biti lakše. Svi protivnici su veoma teški, pogotovo Srbija koja je ove godine bila odlična na Svetskom prvenstvu i ima veoma dobar tim. Nemačka će biti opasna jer igra kod kuće, a uvek je teško protiv domaćina“, rekao je Garbahosa agenciji Efe.

Kapiten selekcije Nemačke Hajko Šafarcik bio je oduševljen što će njegov tim imati priliku da igra protiv najjačih rivala.
"Vau! Prvo moram da ’svarim’ ovaj žreb i to kako smo prošli. U svakom slučaju dobili smo veoma tešku grupu. Ono što je sigurno je da će navijači u Berlinu moći da gledaju vrhunsku košarku. Naravno, jasno je da će pored nas, Turska imati najveću podršku na tribinama. Nisam siguran šta da očekujemo u ovako jakoj grupi“, rekao je Šafarcik.

Selektor Nemačke Kris Fleming u novembru je imenovan na funkciju, a svestan je da ga sledeće godine na prvenstvu čeka ogroman posao.
"Pred nama je veliki izazov, znam da će naši navijači biti euforični i svi se radujemo vrhunskim utakmicama. Naša velika prednost je što ćemo prvu fazu igrati u Berlinu“, naveo je Fleming.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaEvropsko prvenstvoHorhe GarbahosaŠpanijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara