Horhe Garbahosa (AFP)
Horhe Garbahosa (AFP)

Garbahosa: Zatvorene lige nanose štetu sportu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 10:36

"Više puta sam razgovarao sa ljudima iz (fudbalske) La Lige o opasnosti zatvorene lige, jer su svesni koliko je (Evroliga) nanela štete košarci"

Pošalice na račun fudbalske Superlige koja nije stigla da zaživi u praksi, nižu se svakodnevno i sa svih strana. Međutum, predsedniku Košarkaškog saveza Španije, Horheu Garbahosi, nije do šale, iako 12 klubova nije uspelo da "otme fudbal", kako su prethodnih dana protivnici Superlige često (pogrešno) znali da formulišu namere Florentina Pereza, Andree Anjelija, Đoana Laporte i njihove ostale "braće po novcu" (jer valjda bi se fudbal igrao svugde gde i do sada da se kojim slučajem zakotrljala lopta na utakmicama te 'nesretne' Superlige).

Danas, 21.00: (1,17) Barselona (20.0) Zenit (5,50)

Izabrane vesti

Zapravo, Garbahosa i dalje strepi od opasnosti modela zatvorenog takmičenja kakav je predložila Superliga, a koji u izvesnoj meri već godinama postoji u košarkaškoj Evroligi.

"Mogu da ponovim svoje mišljenje. Predsednik sam pet godina i sve vreme isto mislim o potencijalnim ili stvarnim opasnostima koje predstavljaju ove organizacije. Pre neki dan sam proverio svoju ličnu kolekciju novina. Ono što sam govorio na ovu temu u tih pet godina je zapravo ono što sada pričaju", prenosi Garbahosine reči Mundo deportivo.

Član legendarne generacije Crvene furije i prvi čovek španske košarke napomenuo je da ovih dana nije razgovarao sa ljudima iz Fudbalskog saveza Španije i predstavnicima domaćeg šampionata, iako su o problemima sa "zatvorenim" ligama razgovarali ranije u nekoliko navrata.

"Imamo izvanredne odnose sa (fudbalskom) federacijom, La Ligom i njenim predsednicima. To je kontinuirana veza i istina je da smo više puta razgovarali sa La Ligom o ovoj mogućnosti, jer su svesni štete koju je ona nanela košarci", dodao je Garbahosa, koji je devet sezona igrao u danas mu toliko omraženoj Evroligi. I to kao član klubova koji su u to vreme imali licencu, Benetona (4 sezone), Unikahe (3) i Reala (2).


tagovi

Horhe GarbahosaEvroligaEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara