Luka Božić (©ABA League - Filip Roganović)
Luka Božić (©ABA League - Filip Roganović)

Gde nestade čovek? Dvostruki uzastopni MVP nevidljiv kad treba, stotka Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 21:00

Podgoričani deklasirali Zadar na startu plej-ofa ABA lige, bleda partija Luke Božića

Dominirao je Luka Božić tokom ligaškog dela Jadranske lige i potpuno zasluženo osvojio MVP priznanje i drugu godinu zaredom. Sa učinkom od preko 20 poena po utakmici, osam skokova i šest asistencija, stekao je status statistički posmatrano najkorisnijeg igrača na prostoru bivše Jugoslavije, a sve to davalo je pokriće da bi sa 28-godišnjim krilom, Zadar mogao da napadne pobedu u četvrtfinalnoj seriji protiv Budućnosti i izbori svoje prvo polufinale regionalnog takmičenja još od 2008. godine.

Baš kad je najpotrebnije, Luka Božić kao da nije ni došao na utakmicu. Momak iz Bjelovara do četvrte četvrtine nije dao nijedan koš u Morači, uz promašenih svih šest šuteva. Tek je u završnih deset minuta, prva zvezda hrvatskog predstavnika dao dva poena i tako se ipak upisao na semaforu u debaklu od Budućnosti 100:69. Podgoričani su poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji ABA lige, a drugi duel igraće se narednog petka od 19.00 u dvorani Krešimira Ćosića.

Izabrane vesti

Imao je Zadar tokom ligaškog dela neke velike partije i odlično odigrane utakmice, ali je danas potpuno podbacio i u velikoj meri bacio senku na respektabilnu šestu poziciju pred plej-of. Nije se Zadar osramotio u prvom poluvremenu, imao je čak i pola koša prednosti posle prve četvrtine, ali je već od druge tim Danijela Jusupa krenuo da trokira.

Budućnost je posle prvog poluvremena vodila sa šest poena razlike (42:36), a igra gostiju potpuno se raspala u trećoj četvrtini. Posebno raspucan bio je Jogi Ferel. Amerikanac je završio meč kao najefikasniji igrač sa 17 poena, a pogodio je pet trojki iz šest pokušaja. Odličnu partiju pružio je i momak iz Smederevske Palanke Nikola Tanasković. Doskorašnji igrač Igokee meč je završio sa 15 poena i sedam skokova, uz šut iz igre 7/11. Dvocifren učinak među domaćima imali su i Flečer Magi (12) i Kenan Kamenjaš (10) poena.

Kada koševi Luke Božića izostanu, njih u Zadru nema ko da nadomesti. Pristojne partije pružili su Marko Ramljak (14 poena), Lovro Mazalin i Dario Drežnjak (po 13) i Karlo Žganec (11), ali to nije bilo dovoljno ni za častan poraz.

ABA LIGA - ČETVRTFINALE

BUDUĆNOST - ZADAR

Subota:

Budućnost - Zadar 100:69

/Ferel 17 - Ramljak 14/

Drugi meč, 19. april:

19.00: Zadar – Budućnost

Treći meč*, 27. april:

Budućnost – Zadar

CRVENA ZVEZDA – STUDENTSKI CENTAR

Prvi meč, 15. april:

18.00: Crvena zvezda – Studentski centar

Drugi meč, 22. april:

18.30: Studentski centar – Crvena zvezda

Treći meč*, 26. april:

Crvena zvezda – Studentski centar

MEGA – CEDEVITA OLIMPIJA

Prvi meč, 15. april:

20.00: Mega – Cedevita Olimpija

Drugi meč, 21. april:

20.00: Cedevita Olimpija – Mega

Treći meč*, 27. april:

Mega – Cedevita Olimpija

PARTIZAN MOZZART BET – IGOKEA

Prvi meč, 17. april:

18.30: Partizan Mozzart Bet – Igokea

Drugi meč, 21. april:

18.00: Igokea – Partizan Mozzart Bet

Treći meč*, 28. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea

* - Ako bude potrebe.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK ZadarABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara