Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Generalni menadžer Dalasa veruje da će Luka Dončić igrati kvalifikacije?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 08:54

Ostaje da se vidi koliko je to realno s obzirom da je sezonu završio pre četiri dana

Luka Dončić nije uspeo da izađe kao pobednik u svom prvom NBA finalu. Boston je dozvolio Mavsima samo jednu pobedu pre nego što je stigao do rekordne 18. titule, čime je zaokružena košarkaška sezona na globalnom nivou.

No, za mnoge košarkaše nekog preteranog odmora nema, jer se od 2. do 7. jula igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, a njih bi mogao da zaigra upravo Luka Dončić!

Izabrane vesti

Takvu najavu, doduše ne direktno, donosi generalni menadžer Dalasa Niko Herison u svom obraćanju po završetku sezone. On je o Luki govorio u superlativu, nazvao ga je "ratnikom" i potvrdio ono što su mnogi već znali - da je maltene ceo plej-of odigrao sa nekoliko povreda.

Uprkos tome, dok traje neizvesnost oko toga da li će moći da zaduži opremu reprezentacije Slovenije već početkom jula na kvalifikacionom turniru u Pireju, Herison je rekao da je Luki reprezentacija mnogo važna.

"To je njegova najveća radost i zadovoljstvo. Sve dok bude mogao da hoda, verovatno će igrati za Sloveniju. To je moje očekivanje", rekao je Herison.

Na prošlogodišnjem Mundobasketu Luka je beležio 27 poena, 7,1 skok i 6,1 asistenciju, dok je godinu dana ranije na Evrobasketu imao 26 poena, 7,7 uhvaćenih i 6,6 podeljenih lopti. I pored toga Slovenija je ostala bez borbe za medalje, pa tako njegovo jedino odličje ostaje evropsko zlato 2017. godine.

Dok se čeka razjašnjenje Dončićevog statusa, reprezentaciji Slovenije se priključio Džoš Nibo i on je već na trening kampu nacionalnog tima pošto je završio papirologiju za dobijanje pasoša te zemlje.

Što se najboljeg igrača Dalasa tiče, teško je zamisliti da se pojavi u Pireju samo dve nedelje pošto je završio dugu i napornu klupsku sezonu, pogotovo uz sve povrede koje su ga kočile tokom doigravanja. Na sve to, igranje kvalifikacija i eventualni plasman na Igre u Parizu dovele bi Dončića do toga da maltene nema pauzu između dve sezone. Ali, ako od nekog očekujete da tako nešto uradi, onda je to verovatno Luka.

Slovenija igra kvalifikacije u Pireju i u grupnoj fazi rivali su Hrvatska i Novi Zeland, dok su na drugoj strani Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.


tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija SlovenijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.kvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara