Dilon Bruks (©fiba.basketball)
Dilon Bruks (©fiba.basketball)

Gidi najbolji mladi igrač Svetskog prvenstva, Bruks najbolji defanzivac, priznanje i za selektora Letonije

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.09.23. | 18:07

Podeljene individualne nagrade

Okončan je Mundobasket, Nemačka je uzela zlato, a za MVP-a je na kraju proglašen Denis Šreder. Uz njega je, između ostalih, mesto u idealnoj petorci zauzeo Bogdan Bogdanović, dok je Nikola Milutinov uvršten u drugu petorku takmičenja i to je to što se tiče individualnih priznanja za Orlove. Još jedan pokazatelj da je snaga Srbije bila u timu.

Na kraju je za najboljeg mladog igrača turnira proglašen Džoš Gidi iz Australije, nagradu za najboljeg defanzivca uzeo je kanadski reprezentativac Dilon Bruks, dok je za najbolje trenera 19. izdanja Svetskog prvenstva proglašen Luka Banki iz Letonije.

Izabrane vesti

Gidi je prvi igrač koji je dobio nagradu Zvezde u usponu na planetarnim smotrama, nakon što je predvodio Bumerse na turniru sa 19,4 poena, šest asistencija i pet skokova. U konkurenciji za nagradu je bio i reprezentativac Srbije Nikola Jović.

"Bokser" Bruks je sam istakao da je najbolji defanzivac na svetu, a FIBA je to praktično potvrdila priznanje. Namučio je Luku Dončića i Evana Furnijea ovog leta i to je bilo dovoljno.

Nije bilo dileme da će nagrada za najboljeg trenera otići u ruke Italijana sa klupe Letonije, Bankija. Čudo je njegova selekcija napravila, eliminisala Francusku, dobila Španiju i na kraju se domogla petog mesta kao debitant. Sve to bez Kristapsa Porzingisa, Rihardsa Lomaša, pa i Dairisa Bertansa koji je propustio veći deo turnira zbog povrede.


tagovi

Dilon BruksDžoš GidiLuka BankiMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara