Janis Adetokunbo (© AFP)
Janis Adetokunbo (© AFP)

Grčka zver pojela Jastrebove, još jedna blamaža Lejkersa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 04:38

Adetokunbo ubacio 43 poena u još jednoj pobedi Milvokija

Milvoki Baksi nastavljaju da melju sve pred sobom na Istoku u NBA ligi. Baksi su u duelu protiv Atalante slavili sa 124:115 i tako prišli na svega dve pobede od vodećeg Majamija.

Najbolji igrač? Standardno... Janis Adetokunbo. Grke je ponovo pokazao da je veliki konkurent za MVP uz Nikolu Jokića i Džoela Embida.

Izabrane vesti

Grk je protiv Atlante ubacio 43 poena uz 12 skokova, a pratio ga je Kris Midlton sa 23 poena.

Na drugoj strani nije pomoglo ni 27 poena Treja Janga. Izostala je pomoć Bogdana Bogdanovića. Srpski internacionalac je upisao devet poena za čak 30 minuta na parketu. Ipak, nije ga služio šut. Pogodio je samo jednu trojku iz osam pokušaja. Ukupno je bio precizan četiri puta iz igre, a 13 puta je šutnuo. Imao je i četiri asistencije.


Kada pomislite da Lejkersi ne mogu dublje da potonu ove sezone. Oni sve iznenade. Više ne postoje reči za sezonu koju igraju Lebron Džejms i družina. Sada su ni manje ni više izgubili od najgore ekipe na Zapadu - Hjustom Roketsa.

Franšizi iz Teksasa je ovo tek 17. pobeda u sezoni, a Lejkersi su sada ponovo vezali dva poraza, ovoga puta posle produžetka rezultatom 139:130.

Džejlen Grin je odigrao sjajno u pobedi Hjustona sa 29 poena. Na drugoj strani je prednjačio Rasel Vestrbruk (28 poena) koji se ovih dana nalazi u centru pažnje zbog rata sa medijima, tačnije sa poznatim analizičarem Skipom Bejlisom. U čitavu priču se uključila i Raseslova supruga Nina, koje je pokupila simpatije mnogih pošto je stala u odbranu svog izabranika. Ipak, na terenu sve po starom... još jedan poraz. Čak 37. ove sezone. Lejkersi imaju samo 28 pobeda.

Lejkersima nije pomogla još jedna tripl-dabl partija Lebrona Džejmsa koji je imao 20 poena ,14 skokova i 11 asistencija.


Ipak, uprkos brojkama Lebrona, ostaje nejasno zbog čega nije išao na koš u ključnim momentima. Naime, Lejkersi su imali sjajnu priliku za pobedu u poslednjim sekundama meča pri rezultatu 120:120.


Finiks Sansi nastavljaju da vladaju Zapadnom konferencijom NBA lige. U derbiju večeri slavili su u Majamiju sa 111:90.

Ponovo je Finiks odigrao sjajan meč. Ugušili protivničku, posebno u drugom poluvremenu. Majami je postigao svega 35 poen u kompletnom drugom poluvremenu. U takvoj igri nisu imali šta da traže protiv Sansa koje je predvodio Devin Buker sa 23 poena.


Seltiksi nastavljaju sa sjajnim partijama. Upisali su četvrtu pobedu u nizu, a ponovo je blisto Džejson Tejtum. Momak koji predvodi Boston već nekoliko sezone se nalazi u strašnoj formi, a to je ponovo pokazao i u meču protiv Šarlot Hornetsa. Seltiksi su slavili sa 115:102, a Tejtum je blistao kada kod bi bio na parketu.

Bio je ubedljivo najefikasniji igrač meča sa 44 poena. Ponovo je bio raspoložen u šutu pošto je ubacio šest trojki iz devet pokušaja.

Na drugoj strani Majls Bridžis se izdvojio sa 17 poena.

Dugo su se Čikago Bulsi mučili u Detroitu. Tačnije pune tri četvrtine, ali onda je stvar u svoje ruke preuzeo Demar DeRozen i sa 36 poena rešio stvar u korist Bulsa.

Pistonsi su sjajno igrali, činilo se da su u potpunosti zaustavili udarne igle Bulsa u vidu već pomenutog DeRozena i Zeka Lavina, ali na kraju baš je ovaj tandem prelomio meč za pobedu rezultatom 114:108.

DeRozan je imao 26 poena, a Lavin 25. Na drugoj strani Kaninghem je stao na brojci od 22 poena.

REZULTATI

Šarlot - Boston 101:115

Detroit - Čikago 108:114

Majami - Finiks 90:111

Hjuston - LA Lejkersi 139:130

Milvoki - Atlanta 124:115

Minesota - Oklahoma 132:102

Nju Orleans - Orlando 102:108

Dalas - Njujork

San Antonio - Toronto

Sakramento - Denver

Juta - Portland

LA Klipersi - Vašington


tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara