Janis Adetokunbo (©AFP)
Janis Adetokunbo (©AFP)

Greek Freak terorisao Indijanu: Janisov tripl-dabl „a la Jokić“, rekord karijere Holideja – 51 poen! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.03.23. | 03:31

Milvoki se poigravao, na terenu postojao samo jedan tim...

Neprikosnoven je bio Janis Adetokunbo kada je dve godine zaredom kupio MVP priznanja, iživljavao se nad direktbnim čuvarima i svugde bio nepoželjan gost. U „njegovu“ ligu uskočio je Nikola Jokić, dao je košarci novu dimenziju i naterao grčko čudovište da bude bolje u svakom segmentu igre.

Verovatno se Greek Freak neće domoći treće MPV titule ove sezone, u senci je košarkaškog virtuoza iz Sombora, ali se svojski trudi da radi sve ono što iz sedmice u sedmicu ponavlja Nikola Jokić. I to čini sa lakoćom. Neretko su srpskom asu tri deonice bile dovoljne da ostvari tripl-dabl, jedan „a la Jokić“ upisao je i Janis Adetokunbo. Radio je Indijani šta je hteo, terorisao je rivala, ali u sprektakularnom izdanju Indijane prva zvezda bio je Džru Holidej – 149:136.

Izabrane vesti

Drugi plan je namenjen Janisu ove godine. Kada ga ne zaseni Nikola Jokić, onda to učini neko od saigrača. Kako vreme protiče, tako je Džru Holidej sve bolji i bolji. U duelu sa Indijanom postavio je lični rekord u NBA ligi, i to ga je debelo premašio.

Zaslužan je bio za trećinu poena svog tima, isporučio je čak 51 Pejsersima! Demolirao ih je, pucao iz svih pozicija i – pogađao. Do ove noći rekord mu je bio „samo“ 40 poena… Pritom je ukočio u poslednjoj deonici, povukao je ručnu. Pre ulaska u četvrtu četvrtinu imao je 45 poena, što je daleko više od njegovog ovosezonskog proseka – 18,9.

Vruća je ruka bila Džruu Holideju, zastao je nadomak tripl-dabla – imao i osam skokova i isto toliko asistencija – i malo je nedostajalo da se pridruži Janisu Adetokunbu. Grk je protiv Indijane upisao 34. tripl-dabl u karijeri, a meč je završio sa učinkom od: 38 poena, 17 skokova i 12 asistencija.

Ni to što je u drugoj utakmici uzastopce dobio tehničku grešku – bila je to peta za igrače Milvokija u poslednje tri utakmice – nije izbacilo Greek Freaka iz šina. Nastavio je da vozi, da pogađa u serijama i malo šta promašuje. Uzeo je 18 šuteva, promašivao tek četvrti.

Ne čudi što su mu poenterske brojke jače nego u sezoni kada je drugi put proglašen za najkorisnijeg igrača lige. Tada je prosečno beležio 29,5 poena, pre utakmice sa Indijanom je bio na 31,1. I brojke samo rastu. A, Milvoki diže formu kako se bliži plej-of. Mesto u njemu je obezbedio, uvećava i prednost u Istočnoj konferenciji, i brzopotezno se otreznio od poraza koji mu je naneo Denver.

Večeras je na terenu postojao samo jedan tim – Baksi. Apsolutno ništa se Indijana nije pitala, bila je i u minusu većem od 20 poena, te na koncu može da bude i zadovoljna kako je sve ispalo. Milvoki nije prebacio marginu od 150 poena, a razlika na semaforu je još i pristojna. Kod Pejsersa je najefikasniji bio Benedikt Maturan sa 29 poena, a odskočio je i Aron Nesmit sa 22.

NBA LIGA – REZULTATI:

Četvrtak

Indijana – Milvoki 136:149

/Maturan 29 – Holidej 51/

Bruklin – Hjuston 123:114

/Džonson 31 – Porter 31/

Njujork – Majami 101:92

/Kvikli 24 – Vinsent 21/

Filadelfija – Dalas 116:108

/Embid 25 – Dončić 24/

Čikago – LA Lejkers 110:121

/Vučević 29 – Dejvis 38/

Memfis – LA Klipers 132:141

/Morant 36 – Vestbruk 36/

Oklahoma – Detroit 107:106

/Vilijams 27 – Ajvi 24/

San Antonio – Juta 117:128

/Branham 21 – Horton Taker 41/

04.00: Finiks – Minesota

04.00: Portland – Sakramento

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE:

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE:



tagovi

NBA ligaMilvoki BaksIndijana PejsersJanis AdetokunboDžru Holidej

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara