Bogdan Bogdanović (AFP)
Bogdan Bogdanović (AFP)

Hladnokrvni Bogdan "zaledio" Filadelfiju: Živim za takve momente

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 09:41

"Sve je u samopouzdanju i psihologiji, da budete ono što jeste, utišate publiku i pogodite bacanja"

Atlanta je u prvom meču polufinalne serije Istoka protiv Filadelfije (128:124) nastavila sa pobedama u plej-ofu, a Bogdan Bogdanović sa sjajnim izdanjima. Još jednu je obogatio bezgrešnom završnicom.

Izabrane vesti

"Svi živimo za takve momente. Kada počnete da igrate košarku i gledate najznačajnije trenutke s nekih utakmica, shvatate da je to ono što svi žele. Sada je to realnost, koristim svaku priliku koja mi se ukaže", rekao je Bogdanović čiji je tim tokom druge četvrtine imao maksimalnih 26 poena prednosti.

Utorak 1.30: (1,80) Bruklin (12,5) Milvoki (2,25)

U trećoj deonici je stigao do 25 plusa, a u poslednjih 12 minuta ušao sa suficitom od 19 poena. Ipak, Fila je upsela da stigne do praga izjednačenja s kojeg je na kraju gurnuo Bogdan.

"Otpočetka smo imali veliku želju za pobedom. Nismo igrali kako smo želeli, posebno u nastavku. Promašili smo nekoliko otvorenih šuteva, izgubili nekoliko lopti, ispustili veliku prednost, sami sebi otežali posao, ali posle svega uradili smo ono što je trebalo i našli put do pobede."

U završnici je prvo pogodio ključnu trojku 40 sekundi pre kraja, a zatim je hladnokrvno sa linije penala "matirao" Sikserse.

"Poznajete me svi dugo, znate gde sam sve igrao. U NBA znate da sa tribina niko neće da vas gađa novčićima ili upaljačima, neće da vam uperi laser u oči, što mi se dešavalo u Evropi, pa je tako bilo teško da se pogodi. Sada znam da toga nema. Sve je u samopouzdanju i psihologiji, da budete ono što jeste, utišate publiku i pogodite bacanja."

Utorak 4,00: (1,60) Feniks (13,0) Denver (2,60)

Prostora za analizu nema mnogo jer će dva tima odigrati drugi meč u sredu u 1.30 časova po srednjeevropskom vremenu na istom mestu.

"Ovaj trijumf nam uliva mnogo samopouzdanja, ali ne smemo da zaboravimo da su oni i dalje tim broj jedan na Istoku. Znamo da će naredni meč biti još teži, ali i svi ostali, jer su oni sposobni da pobede na gostovanjima. Moramo da se držimo plana."

A glavni delo ofanzivnog plana naslanja se na Bogdanovića i Treja Janga

"Poseduje neverovatne sposobnosti, čini da mnogi od nas ostanemo slobodni, jer imamo dobre šutere. Sjajno kontroliše loptu, teško ga je braniti. Bolji je iz meča u meč. Došao sam pre njega, malo sam stariji, gledao sam ga u prvoj godini. Daleko bolje čita igru, posebno je jak u 'jedan na jedan', može da pogodi bukvalno protiv svakoga", dodao je Bogdanović.


tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta Hoksplej-of NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara