Kazis Maksvitis (©Star Sport)
Kazis Maksvitis (©Star Sport)

Igrači stopirali Maksvitisov otkaz u Žalgirisu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 13:18

Promene trenera ipak neće biti

Činilo se kao da je priča gotova i da se čeka samo ozvaničenje otkaza Kazisa Maksvitisa u Žalgirisu, a onda se desio potpuni preokret – igrači su stopirali odlazak litvanskog trenera!

Kako javlja Donatas Urbonas sa sajta BasketNews, a potvrdio je ubrzo zatim i litvanski velikan na svom sajtu – Kazis Maksvitis ostaje trener Žalgirisa i promene neće biti.

Izabrane vesti

Iako je uprava Žalgirisa bila spremna da se selektoru Litvanije zahvali na saradnji i verovatno promoviše Andreu Trinkijerija za novog šefa struke, sve se okrenulo preko noći i igrači su jednoglasno stali uz svog trenera, sa namerom da nastave dalje zajedno. U dobru i u zlu, što bi se reklo.

Koliko je ovakav potez košarkaša Žalgirisa iznenadio sve najbolje govori to što je ceo događaj okarakterisan kao “neočekivani rasplet“, jer niko nije mogao da zamisli da će reakcija ekipe biti toliko jaka i da će moći da stopira već isplaniran otkaz.

Maksvitis je dobio poverenje ekipe, što mu je kupilo produžetak rada u Žalgirisu bar na još neko vreme. Litvanac je već skoro mesec dana pod ozbiljnim pritiskom javnosti zbog slabijih rezultata i poraz od Partizan Mozzart Beta bio je kap koja je prelila čašu. Ipak, on će nastaviti sa ekipom da gradi dalji put ka četvrtfinalu Evrolige, iako su na samo pet pobeda iz 14 kola.

Žalgiris je u kratkom saopštenju objavio da će u petak održati konferenciju za novinare na kojoj će objasniti celu situaciju.

Maksvitis je preuzeo kormilo nekadašnjeg šampiona Evrope u aprilu 2022. godine. Osvojio je duplu krunu i igrao četvrtfinale Evrolige u kojem je njegov tim “počišćen“ od Barselone.

Ove sezone, pored 5-9 u elitnom takmičenju, Žalgiris ima skor 11-2 u domaćem prvenstvu.


tagovi

Kazis MaksvitisŽalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara