(© AFP)
(© AFP)

Ipak je preterao: Ne možeš da gaziš ljude i da igraš košarku

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 13:02

Drejmond Grin suspendovan za treći meč Golden Stejta i Sakramenta

Još su veći problemi Golden Stejta. Em što gubi sa 0:2, em što je ostao bez Drejmonda Grina za treću utakmicu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto je krilni centar suspendovan zbog gaženja Domantasa Sabonisa na meču sa Sakramentom.

Incident se desio u kada su Kingsi bili u prednosti 91:87, Sabonis je u borbi za loptu pao i uhvatio za članak Grina, koji je na nesportsku igru žestoko reagovao. U želji da se što pre oslobodi i pomogne saigračima u napadu, bezobrazno je nagazio Litvanca po grudima.

Izabrane vesti

Sudije su tada dosudile Drejmondu drugu nesportsku grešku i udaljili ga sa terena, dok je Sabonis zaradio tehničku. NBA je naknadno doneo odluku da Amerikanac ne bude u sastavu Voriorsa na trećoj utakmici koja će se igrati u noći između četvrtka i petka. Izvršni podredsednik ove organizacije Džo Dumars navodi istoriju Grinovog nesportskog ponašanja kao jedan od razloga ovakve odluke.

Problematični Amerikanac je 2016. suspendovan na petoj utakmici finala protiv Klivlenda zbog sukoba sa Lebronom Džejmsom, pre toga u istoj sezoni udaljavanje je za dlaku izbegao zbog šutiranja Stivena Adamsa, tada centra Oklahome. U osnovnom delu ove sezone je, takođe, pauzirao jednu utakmicu nakon što je sakupio 16 tehničkih grešaka. Odlučujuća je dosuđena pošto je protiv Los Anđeles Klipersa loptom namerno pogodio Rasela Vestbruka u glavu.

Incident je zasenio pobedu Kingsa (114:106), na šta se osvrnuo i legendarni Čarls Barkli:

Ono što mene zaista uznemirava u celoj ovoj situaciji, da budem iskren, je to što smo potpuno skrajnuli činjenicu da su Kingsi isprašili Voriorse“.

Sabonis je posle bolnog iskustva nastavio igru, a prvi lekarski pregled posle utakmice nije otkrio povredu. Na ponovljenom snimku se vidi kontuzija grudne kosti, koja dovodi u pitanje i njegovo učešće na sledećem susretu.


 


tagovi

Drejmond GrinDomantas SabonisNBA ligaGolden Stejt VoriorsSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara