Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Ivanović: Ne razmišljam o Kampacu, kad dođe - dođe; moja je greška što smo izgubili

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 21:42

"Imali smo šansu da pobedimo večeras, razlika je napravljena kada su nam dali dve vezane trojke", ističe trener Crvene zvezde

Uprkos brojnim povredama i suspenziji Kampaca, sa samo deset igrača u rotaciji, Crvena zvezda je bila tvrd orah za lidera Evrolige, Real Madrid.

Iako su gosti na kraju ubedljivo slavili, 79:59, dugo im je trebalo da slome otpor desetkovanog rivala. Čak su crveno-beli uspeli da preokrenu i povedu u trećoj četvrtini, ali uprkos velikoj želji, nisu imali dovoljno energije da upišu novo iznenađenje.

Izabrane vesti

Dominantan pod obručima bio je centar Kraljevskog kluba, 221 centimetar visoki Valter Tavares. Uz 17 skokova momak sa Zelenortskih ostrva imao je i 12 skokova...

"Oni su malo viši od nas", kroz kiseli osmeh je posle meča konstatovao Zvezdin trener Duško Ivanović.

Preuzeo je, potom, strateg crveno-belih odgovornost na sebe.

"Nismo dobro zagrađivali loptu. Tavares je uzeo veliki broj skokova, ali nije to bila razlika. Izgubili smo zato što smo kod naše prednosti odigrali tri loše odbrane. Ne kritikujem igrače, to nije njihova greška, nego moja".

Kao ključne trenutke meča Ivanović je istakao dve vezane trojke gostiju.

"Veoma teška utakmica, na momente smo igrali dobro, ali onda smo izgubili ideju u napadu i nismo dobro završili meč. Zadovoljan sam jer su igrači pružili sve što su mogli u ovom trenutku. Imali smo šansu da pobedimo večeras. Razlika je napravljena kada su nam dali dve vezane trojke. Prestali smo tad da igramo odbranu i izgubili ideju u napadu. Malo su se neki igrači demoralisali i Real je to iskoristio".

Većina napada Crvene zvezde išla je preko Nemanje Nedovića, koji je meč završio sa 18 poena, ali i vidno izmoren.

"Od onih koji su igrali Nedović, Marković i Dobrić su tri igrača koji mogu da igraju sa loptom. Ostalima koje smo danas imali nije specijalnost da igraju 'pik en rol'. Nedović je igrao dok je mogao, Marković je dao više nego što može... Ja ne mogu da kritikujem svoje igrače, a a vi ako hoćete - slobodno".

Iznenađenje je bilo to što Ben Bentil nije nastupio večeras. Ivanović je otkrio da je to zbog temperature, a osvrnuo se i na povratak Vildoze, te suspenziju Kampaca.

"Što se tiče Kampaca, uopšte ne razmišljam o njemu. Kada dođe - dođe. Luka se oseća bolje, videćemo sutra kako će biti, ne mogu ništa sa sigurnošću da kažem".

S obzirom na viđeno, konačnih 20 razlike može se oceniti kao previsok poraz Crvene zvezde.

"Ja sam rekao igračima da kada se gleda krajnji rezultat utisak je da je razlika bila ogromna, ali nije. Jesmo stali, neki igrači nisu mogli, neki su imali preveliku minutažu, ali tako je kako je, za dva dana imamo sledeću utakmicu. Nema gledanja unazad", istakao je Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara