Košarkaška lopta (©MN Press)
Košarkaška lopta (©MN Press)

Izraelski klubovi izabrali zemlju u kojoj će igrati kao domaćini

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.10.23. | 17:03

Logičan rasplet...

Nije dugo trajala neizvesnost oko zemlje, odnosno grada u kojoj će izraelski klubovi igrati svoje evropske utakmice kao domaćini. Posle kraće neizvesnosti, pala je odluka da to bude Nikozija, pre nego Atina ili Beograd.

Tako bar najavljuje tamošnji sajt Sports Rabbi, a navodno je ovu vest već potvrdio predsednik Košarkaškog saveza Kipra Andreas Muzuridis. Kako se navodi, utakmice će se igrati bez prisustva publike, a ceo proces čeka odobrenje od strane FIBA. Kipar je logičan izbor pošto je najbliža lokacija od tri koje su bile u ponudi.

Izabrane vesti

Na Kipar se, dakle, sele Makabi Tel Aviv koji je već neko vreme tamo, Hapoel Holon, Hapoel Galil Elion, Bnei Herzlija i Nes Ziona.

Podsetimo, Makabiju je duel sa milanskom Olimpijom prebačen za 31. oktobar, a večeras će u OAKA areni gostovati Panatinaikosu pod posebnim merama obezbeđenja. Hapoel Jerusalim nije igrao u FIBA Ligi šampiona tokom prve sedmice takmičenja, dok su utakmice Hapoela Galil Eliona, Bnei Herzlije i Nes Zione u FIBA Evrokupu odložene do daljeg.


tagovi

EvroligaFIBA Liga šampionaEvrokupKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara