Jaka Blažič (©Reuters)
Jaka Blažič (©Reuters)

Jaka Blažič odlučio da ide preko granice bola: Ovo su utakmice u kojima sve zaboravljate

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 20:01

Slovenački bek na raspolaganju selektoru za duel sa Kanadom

Orlovi su odradili svoje i sada odmaraju i čekaju narednog rivala na Svetskom prvenstvu. U borbi za polufinale biće to Slovenija ili Kanada, koje se sastaju u sredu od 14.30.

Kanada je favorit, ali Slovenci u svojim redovima imaju sjajnog Luku Dončića, a na predstojeći megdan izaći će jači nego na prethodna tri pošto je Jaka Blažič odlučio da zanemari bol u leđima i stavi se na raspolaganje selektoru Aleksanderu Sekuliću.

Izabrane vesti

Iskusni bek nezgodno je pao u borbi za loptu sa Tornikeom Šengelijom i pre vremena završio duel sa Gruzijom. S parketa je u bolovima otišao u svlačionicu, ali lekarski pregledi nisu pokazali da je u pitanju ozbiljna povreda. Ipak, usled bolova, Blažič je propustio duele protiv Zelenortskih Ostrva, Australije i Nemačke.

Pošto su Slovenci i bez njega izborili plasman u četvrtfinale Mundobasketa, vreme je da se košarkaš Cedevita Olimpije vrati u igru.

"Danas sam odradio prvi trening sa kontaktom, tako da ću biti na raspolaganju selektoru za meč sa Kanadom. Prethodno sam radio individualno i pokušavao da ostanem u takmičarskom ritmu. Sada se osećam mnogo bolje nego pre dva dana, a videćemo koliko ću igrati. To je na treneru da odluči", istakao je Blažič.

Težak rival stoji Slovencima na putu do Srbije, što dodatno motiviše 33-godišnjeg košarkaša.

"Pred nama je veoma važna utakmica i siguran sam da će svako dati sve od sebe da pobedimo. Ovo je tip utakmice u kojoj sve zaboravljate, zaboravljate bol i idete 100 odsto ka željenom cilju", rekao je Blažič slovenačkim novinarima u Manili.

Slovenci su prvu fazu turnira igrali u Japanu, a u utorak su iz Okinave doputovali u prestonicu Filipina.

"Put je prošao po planu, nije bio previše dug, a i uspešno smo se prilagodili novom okruženju. Slični su uslovi kao u Okinavi, tako da verujem da ćemo biti dobro spremni za sutrašnju utakmicu", zaključio je Blažič.


tagovi

Jaka BlažićMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara