Šarunas Jasikevičijus (Foto: Starsport)
Šarunas Jasikevičijus (Foto: Starsport)

Jasikevičijus o incidentima iz Madrida: Ostaće zapisano u istoriji, takvim stvarima nije mesto u košarci

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 09:27

Trener Barselone posle pobede nad Žalgirisom u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige govorio i o haosu koji je izbio na drugom susretu Partizan Mozzart Beta i Reala

Savladala je Barselona ekipu Žalgirisa i drugi put u plej-ofu Evrolige i došla na prag Fajnal fora, ali tema broj jedan u evropskoj košarci i dalje je haos koji je izbio na utakmici između Partizan Mozzart Beta i Reala u Madridu, pa je i trener katalonskog kluba, Šarunas Jasikevičijus, prokomentarisao dešavanja iz Vizink centra.

On je za litvanske medije po okončanju drugog susreta sa Žalgirisom istakao da je bio zatečen.

Izabrane vesti

"Svi su šokirani. Naravno, šok je kada sedite u hotelu i mirno gledate utakmicu, ali onda ustanete, prošetate se i uhvatite se za glavu. To nije stvar koja će ostati na jednom danu, ostaće zapisano u istoriji. Takvim stvarima nije mesto u košarci. Ipak, ponekad se dešavaju", rekao je Jasikevičijus.

Prisetio se i jednog sličnog incidenta iz NBA, čuvene tuče koja je izbila na utakmici između Indijana Pejsersa i Detroit Pistonsa. Godinu dana kasnije je potpisao upravo za tim iz Indijanapolisa.

"Video sam nešto slično. Bio sam u Indijana Pejsersima godinu dana nakon 'prelepih' dešavanja. Mnogo se govorilo o tome. Ali u Evroligi, bio je to najveći boks u istoriji", dodao je Litvanac i nije hteo da komentariše da li su kazne bile adekvatne.

Podsetimo, četvorica košarkaša su zaradila suspenzije. Real neće moći da računa na Geršona Jabuselea na narednih pet evroligaških utakmica, što znači da je završio sezonu u Evroligi, dok je Gabrijel Dek kažnjen sa jednim mečom neigranja. Kada su u pitanju košarkaši Partizana, Kevin Panter je dobio zabranu nastupa na naredne dve utakmice, Matijas Lesor neće igrati na trećem meču sa Madriđanima, prvom u Beogradu.


tagovi

Šarunas JasikevičijusKK BarselonaKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara