Foto: AFP
Foto: AFP

Jedan Vestbruk je nedovoljan za Durenta, Pola i Bukera

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 00:05

Finiks Sansi bez većih problema dolaze do prednosti od 3:1u seriji protiv Los Anđeles Klipersa

Kada su Los Anđeles Klipersi pobedili na prvom meču protiv Finilk Sansa na startu plej-ofa, mnogi su pomislili da nas čeka izuzetno uzbudljiva utakmica. Tri utakmice kasnije, Sansu su na korak od prolaska u narednu rundu pošto su tri puta ubedljivo slavili. Jednostavno, Klipersi nemaju dovoljno municije bez Pola Džordža i Kavaja Lenarda koji je posle dve briljantne utakmice prijavio povredu zbog koje sedi na klupi, a koliko god da Rasel Vestbruk odigra spektakularno, to je nedovoljno za Kevina Durenta, Krisa Pola i Devina Bukera koji su sada rutinski odveli Sanse do trijumfa 112:100.

Odigrao je Vestrbuk utakmicu sezone. Prisetio je navijače na najbolje dane u karijeri kada je bio i MVP lige. Pogađao iz svih pozicija, probijao protivničku odbranu, na kraju ubacio 37 poena uz šest skokova i četiri asistencija, ali kada se podvuče crta, ni blizu dovoljno da se savlada Finiks koji se mučio u nekoliko navrata, ali na kraju slavio bez većih problema.

Izabrane vesti

Pre svega zahvaljujući veteranskim majstorijama Krisa Pola. Ubacio je ovaj plejmejker 19 poena što i nije neka brojka za NBA utakmice, ali ako kažemo da je 12 od tih 19 stiglo u poslednjoj četvrtini onda vam je jasno ko je bio prva violina kada je trebalo prelomiti otpor protivnika.

Ovaj koš je bio presudan.

Kevin Durent je bio standardno ubojit sa 31 poenom. Zanimljivo da je Durent loše počeo utakmicu, ubacio je samo tri šuta iz 10 pokušaja, ali na kraju je izrešetao protivnika kada lopta nije bila u rukama Devina Bukera koji treći uzastopni meč ubacuje barem 30 poena.

Sada je stao na brojici od baš 30, imao je i devet skokova i sedam asistencija.

Večeras imamo još dva NBA duela. Majami dočekuje Milvoki, a onda poslastica od četiri časa posle ponoći. Memfis Grizlisi - Los Anđeles Lejkersi.


tagovi

NBA ligaFiniks SansLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara