Joka preko Gasola za pobedu... Kakav je igrač postao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.01.19. | 08:35

Možemo samo da gledamo i da uživamo. Denver nadomestio minus 25 u trećoj četvrtini. Boban Marjanović i Miloš Teodosić nisu igrali za Los Anđeles Kliperse

Iz dana u dan, kada god gledamo učinak Nikole Jokića u NBA ligi možemo samo da uživamo i da aplaudiramo. Iz dana u dan pomera granice, od tripl-dablova, do asistencija, bravura na parketu... Noćas je pokazao da može da bude igrač koji rešava utakmice jer je postigao najvažnije poene za Denver u pobedi i preokretu protiv Memfisa od 95:92.

Denver je u prednost došao košem Vila Bartona na 43 sekunde do kraja, Memfis je poveo sa 92:91, a onda je Nikola Jokić uzeo sve u svoje ruke, napao Marka Gasola, strašnog defanzivca, izvrteo ga i doneo prednost od 93:92. Ispostavilo se da je to donelo prevagu na ovoj utakmici. I to treba reći da mu je Gasol (28 poena) pravio dosta problema na ovoj utakmici, fizički ga je izmorio, ali je Jokić pogodio na samo njemu znan način i to kada je bilo najvažnije.

Izabrane vesti

Na taj način Denver se vratio iz situacije u kojoj je gubio 25 razlike.

Pokazao je Denver još jednom da se od njega ove sezone može mnogo očekivati. A naravno da je ključni igrač Nagetsa Jokić. On je na duelu protiv Grizlisa ubacio 24 poena, a imao je i pet skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Iz igre je šutirao 10/20, a trojke su mu bile baš loše - 1/8. Ništa nije htelo da uđe.

Međutim, kada je bilo najvažnije izmislio je poene pored Gasola i rešio utakmicu.

Pored Jokića dobri su bili i Vil Barton sa 20 poena, te Malik Bisli sa 18. Geri Heris je dodao 11. Nije Denver blistao, ali je dobio. To je odlika velikih timova. A Nagetsi su ove sezone baš porasli. Sada imaju dve pobede manje od Golden Stejta, ali i utakmicu manje.

Denver je trenutno drugi u veoma jakoj konkurenciji Zapadne konferencije.

A kada smo kod Golden Stejta, Voriorsi su bili ubedljivi protiv Indijane sa 132:100 u gostima i tako su samo potvrdili da su posle klimavog perioda sada uhvatili talas ubedljivih igara i pobeda. To je onaj pravi Golden Stejt.

Protagonisti su bili standardni. Stef Kari je dao 26 poena, imao šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Demarkus Kazins je dodao 22 poena uz šest skokova, a po 16 su ubacili Kevin Durant i Klej Tompson. Sa ovom osovinom igrača Voriorsi su ozbiljan kandidat za novu titulu.

Oslabljena Indijana nije mogla da pruži veći odgovor, a dodajmo da je Bojan Bogdanović ubacio 15 poena.


Dodajmo da su noćas Los Anđeles Klipersi dočekali Atlantu, ali su poraženi na svom parketu sa 118:123. Možemo da kažemo da su Hoksi prelomili u trećoj deonici ovaj duel. Boban Marjanović i Miloš Teodosić ponovo nisu pronašli minutažu u ekipi iz Los Anđelesa.

Boston je dočekao Bruklin Netse i slavio s 112:104. Ovo je četvrta pobeda na poslednjih pet utakmica za Seltikse. Braun i Smart su predvodili Boston sa po 21 datim poenom, dok je goste vodio Rasel sa 25.

 

 

NBA - REZULTATI

Šarlot - Njujork Niks 101:92
/Lamb 15 - Noks 19/

Indijana - Golden Stejt 100:132
/Tarner 16 - Kari 26/

Boston - Bruklin 112:104
/Braun 21 - Rasel 25/

Memfis - Denver 92:95
/Gasol 28 - Jokić 24/

Los Anđeles Klipers - Atlanta 118:123
/Jang 26 - Heris 30/

TABELE

Zapadna konferencija

Istočna konferencija


tagovi

Nikola JokićMark Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara