Meloun i Jokić (© AFP)
Meloun i Jokić (© AFP)

Jokić i Stojaković, idemo još jednom: Denver ne menja ništa u stručnom štabu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 13:49

Majkl Maloun zadovoljan saradnicima u Nagetsima

Dobre stvari ne bi trebalo menjati. A dosta toga kvalitetnog je uradio aktuelni stručni štab Denvera poslednjih godina, podigrao ekipu do statusa NBA šampiona i zato je logično da isti ljudi koji su Nagetsima doneli titulu nastave sa radom.

Prema informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država, posle ogromnog uspeha i osvajanja trofeja, neće biti izmena u stručnom štabu za narednu sezonu. To znači da Majkl Meloun ostaje na klupi, iako ulazi u poslednju godinu ugovora, uz podsećanje da ima opciju produžetka na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Uz Melouna će ostati i njegovi saradnici, kao što su Dejvid Adelman, Rajan Saunders, Popaj Džouns, Čarls Klask, kao i naš Ognjen Stojakovic koji su dosta doprineli usponu na vrh lige.

Stojaković je prethodne sezone pomogao u osvajanju NBA titule, što je njegov najveći uspeh u karijeri i potvrda sistemtskog napretka. Bivši trener FMP-a je član Denvera od sezone 2013/14, prve tri je radio kao pomoćnik video koordinatora, na početku 2016/17 unapređen u pomoćnog trenera za razvoj igrača i na toj funkciji je i sad. Postao je treći srpski pomoćni trener koji je učestvovao u osvajanju NBA titule. Pre njega su to uspeli Igor Kokoškov sa Ditriot Pistonsima 2004. i Dejan Milivojević sa Golden Stejt Voriorsima 2022.

Obavezama u klubu Stojaković se vraća posle uspešnog leta i na reprezentativnom planu. I njemu idu zasluge što je selekcija Svetislava Pešića na tek završenom Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju. Slično važi i za Bonifejs N’donga i Konora Grifina, angažovanih u stručnom štabu Đordija Fernandeza, koji je vodio Kanadu do bronzane medalje Mundobasketu.

Jedan od navedenih trenera Denvera je i Dejvid Adelman, inače sin Rika Adelmana, člana Kuće slavnih. Dejvida mnogi u NBA doživljavaju kao buduću veliku zvezdu među trenerima, potencijalno i glavnog u nekom klubu. Koliko je cenjen na ulasku u šestu sezonu u Denveru pokazuju i reči Nikole Jokića.

Verujem da će Dejvid Adelman biti glavni trener. On zna odgovore na sva pitanja, čita igru i reaguje na situacije“, pohvalio je dvostruki dobitnik MVP priznanja ofanzivnog koordinatora.


tagovi

DenverDenver NagetsMajkl MelounNikola JokićOgnjen StojakovićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara