©AFP
©AFP

Jokić mu pre tri nedelje uručio otkaz, on danas postao trener sa najvećim ugovorom u NBA

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 03:06

Detroit izabrao Montija Vilijamsa za novog stratega

Posle eliminacije od Denvera u Plej-ofu Finiks se rastao sa Montijem Vilijamsom, ali je košarkaški streteg kratko bio nezaposlen s obzirom na to da je danas postigao dogovor sa Detroitom.

Iako detalji ugovora nisu objavljeni, Adrijan Vojnarovski iz ESPN-a otkriva da je Vilijams pristao na šestogodišnji ugovor vredan 78,5 miliona dolara što je najveći trenerski dogovor u istoriji NBA lige.

Izabrane vesti

Vlasnik Pistonsa Tom Gors istakao je zadovoljstvo usled postignutog dogovora.

"Ponosan sam što nam se Monti pridružio u ovom važnom trenutku i što će nas voditi u narednim godinama. On je oličenje svih kvaliteta koje želimo u lideru naše Pistons franšize, i što je najvažnije, učitelj i mentor za naše igrače. On će uticati na svaki aspekt naše franšize, na terenu i van njega. Izuzetno sam uzbuđen. Ovo je velika pobeda za nas", kazao je Gors.

Vilijams se sa Finiksom rastao 13. maja, dan posle eliminacije od Denvera u polufinalu konferencije čime je stavio tačku na period proveden u timu sa kojim je pre dve godine stigao do NBA finala i nagrade za trenera godine.

Perspektivni stručnjak zabeležio je 63% pobeda tokom četiri regularne sezone sa Sansima, ali su dva puta uzastopno eliminisani u polufinalu konferencije (godinu dana pre Denvera, iz trke za trofej ih je izbacio Dalas).

Vilijams će biti zvanično predstavljen na konferenciji za novinare u Detroitu sledeće nedelje, a prilikom potpisa je rekao da je doneo odluku da postane deo Pistonsa posle serije razgovora sa Gorsom, generalnim menadžerom Trojem Viverom i ostalim rukovodiocima Pistonsa.

"Pre nedelju dana nisam bio siguran šta će doneti budućnost, ali posle razgovora sa Tomom i Trojem, bio sam uzbuđen što sam čuo njihovu viziju za Pistonse. Imali su promišljen plan i veoma sam zahvalan na akcentu koji su stavili na ličnu stranu ovog posla. Pokazali su razumevanje prema meni i mojoj porodici tokom ovog procesa", kazao je Vilijams.

Detroit je prošle sezone slavio u 17 utakmica u NBA ligi, a Dvejn Kejsi je dao ostavku na mesto trenera godinu dana pre kraja ugovora.


tagovi

Monti VilijamsDetroit PistonsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara