Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić sve bliži trećem MVP priznanju

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 01:20

Srpski ostao lider trke i nakon poslednjeg preseka na zvaničnom sajtu NBA lige

Polako se bliži kraj trke za MVP nagradu, a što se više približavamo konačnom trenutku proglašenja dobitnika, sve je izvesnije da će to biti Nikola Jokić. Po treći put u karijeri!

Tako će makar biti ako je suditi po zvaničnom sajtu NBA lige i onome što na njemu piše. A, tamo jasno stoji da je centar Denver Nagetsa i dalje prvi favorit za zvanje najboljeg za takmičarsku 2023/24.

Izabrane vesti

Naime, NBA liga je u petak, pred preostala dva kola ligaškog dela, izvršila poslednji presek u MVP trci, a njeg predvodnik ostao je srpski centar. Jokić se na prvom mestu učvrstio dominantnom partijom u borbi za prvo mestu na Zapadu protiv Minesote, koja je označena kao 'utakmica sezone', ubacivši preko prvog favorita za nagradu 'odbrambenog igrača godine' Rudija Gobera 41 poen (pride i 11 skokova i sedam asistencija).

Ukoliko na kraju i osvoji MVP nagradu, Jokić će ući u odabrano društvo Karima Abdul Džabara, Bila Rasela, Majkla Džordana, Vilta Čejmberlejna, Lebrona Džejmsa, Mozesa Melouna, Lerija Birda i Medžika Džonsona koji su po tri ili više puta osvajali pomenuto priznanje.

Poslednji presek doneo je promenu na drugoj poziciji, pa centru Denvera za vrat sada diše Oklahomin Šaj Gildžes Aleksander, koji je oduzeo Luki Dončiću titulu prvog pratioca Nikole Jokića iako je propustio šest od poslednjih devet utakmica Tandera. Ipak, 66 ubačenih poena u prethodne dve protiv Sparsa i Kingsa bilo je dovoljno da Kanađanin baci slovenačkog reprezentativca na treću poziciju.

Janis Adetokunbo ostao je na četvrtoj poziciji, a Džejson Tejtum na petoj, mada je jasno da i jedan i drugi nemaju mnogo razloga da se nadaju osvajanju nagrade.



tagovi

Nikola JokićMVP NBA ligeŠaj Gildžes Aleksander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara