Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Jokićeva priča za laku noć: Krenemo ti Gordon i ja na Džordža, Hardena i Lenarda... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.11.23. | 06:37

Nikola dominirao i kada šut ne ide, Gordon sažvakao Kavaja i zakucavanjima u poslednjim minutima srušio Kliperse

Može Nikola Jokić i bez Džamala Marija i Majkla Portera Džuniora! Dovoljno je samo da uza sebe ima makar jednog raspoloženog senatora Nagetsa da Denveru izmisli put do pobede. Marija nije bilo zbog povrede, Portera su progutali talasi promašenih šuteva, ali Jokiću se večeras u najboljem svetlu, kada je bilo najpotrebnije i najzahtevnije ukazao Eron Gordon! Posle tesnog poraza od Hjustona, lideri zapadne konferencije visili su i protiv Los Anđeles Klipersa, ovoga puta u 2. kolu NBA kupa, ali je tandem Jokić - Gordon u završnim minutima izmislio pobedu - 111:108.

Kada večeras bude stigao kući, ako ćerkica još nije zaspala, Nikola će joj pričati priču za laku noć. Počeće sa "Krenemo ti Gordon i ja na Džordža, Hardena i Lenarda..." A ako Ognjena pospano upita šta se potom desilo, Nikola će nastaviti: "Pa tata je ubacio 32 poena i nije promašio nijedno od 14 slobodnih bacanja, a kada bi čika Eron poleteo, nisu mu mogli ništa..."

Izabrane vesti

Nije bilo nimalo prijatno izabranicima Majkla Melouna kada je gostujući tim na tačno šest minuta do kraja susreta poveo sa 99:92. Naročito jer Jokića tokom čitavog meča nije služio šut iz igre. Ali i kada mu se dogodi neinspirativno šutersko veče, Džoker (32 poena, 16 skokova, 9 asistencija) pronađe način da dominira, da bude najdominantnija figura na terenu.

Zamrzla se Bol arena i kada je Pol Džorž u poslednjim sekundama šutirao trojku za protužetak... Umesto pogotka, lopta se zaglavila između table i obruča!? Ali i tu je Jokić uspeo da zablista i prvi dohvati loptu u sidijskom podbacivanju, da bi je Redži Džekson poslao na ničiju zemlju dok su poslednje sekunde odlazile u nepovrat!

Ipak, poslednjih nešto manje od četiri minuta, bilo je ključno za pobedu Denvera. Tada je Gordon zakucavanjem približio svoj tim na 99:98, a nešto kasnije usledila su Jokićeva bacanja, pa polaganje za 102:102. Bilo je to na dva i po minuta pre kraja, a nepun minut kasnije, Gordon je ponovo zakucao, ovoga puta uz faul i sa dodatnim bacanjem odveo je Denver na 105:102. Uz dva pogođena bacanja Džordža i polaganje Redžija Džeksona na drugoj strani, Nagetsi su uoči poslednjeg minuta utakmice držali tri poena prednosti, da bi na 50 sekundi pre kraja Jokić devetom asistencijom na meču isprovocirao novo kucanje Gordona!

Uz dva pogođena bacanja Lenarda i polaganje Džordža, Klipersi su se za tili čas vratili na samo pola koša minusa, a onda je Jokić 13 sekundi pre kraja poslat na liniju penala gde je kompletirao savršen učinak 14/14. Znate već šta se desilo u poslednjem napadu.

Moglo je da bude i lakše za Denver koji je tokom druge deonice stekao maksimalnih +13, ali u nastavku dozvolio timu iz Los Anđelesa da se vrati i preokrene. Jokić je večeras pogodio svega osam puta iz 23 pokušaja iz igre, a samo jedna asistencija nedostajala mu je za novi tripl-dabl. Pritom je duel završio sa 16 skokova.

A da sva tri musketara iz protivničkog tima ne uđu u nezaustavljiv napadački ritam, postarao se upravo Eron Gordon (20 poena, pet skokova, pet asistencija) koji je agresivnom odbranom sažvakao Kavaja Lenarda. Džorž je završio duel kao najefikasniji sa 35 poena, Harden je ubacio 21, dok je Lenard upisao svega 15.

Velike zasluge za Jokićeve slabe procente šuta prigrlio je Ivica Zubac koji se odlično rvao sa srpskim centrom, ali kada je Hrvat ušao u problem sa faulovima, a Tajron Lu morao da šalje niže čuvare na Jokića, Somborac bi ih sa lakoćom razgrtao i terao na faulove. Snagu srpsog centra vežeras su osetili i Kavaj, ali i Harden i Džord kada bi posle preuzimanja ostajali na vetrometini pored glavnog MVP kandidata.

Nagetsi sada imaju skor 2-0 u NBA kupu i na čelu su grupe u kojoj se osim njih i Klipersa još nalaze Hjuston, Nju Orleans i Dalas.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Majami 105:111

/Vašington 24 - Batler 26/

Detroit - Atlanta 120:126

/Begli 22 - Mari 32/

Filadelfija - Indijana 126:132

/Embid 39 - Halibarton 33/

Bruklin - Orlando 124:104

/Dinvidi 29 - Vagner 21/

Oklahoma - San Antonio 123:87

/Gildžs Aleksander 28 - Kolins 13/

Nju Orleans - Dalas 131:110

/Ingram 25 - Hardavej 17/

Juta - Portland 115:99

/Klarkson 30 - Grent 26/

Denver - LA Klipers 111:108

/Jokić 32 - Džordž 35/

Golden Stejt - Minesota 101:104

/Podziemski 23 - Tauns 33/

LA Lejkers - Memfis 134:107

/Rasel 24 - Aldama 24/



tagovi

Nikola JokićDenverDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara