Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokiću odgovara da Denver bude u senci: Sviđa mi se što nas potcenjuju, za nas je to normalno

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 09:04

Srpski as posle 2-0 u finalu Zapadne konferencije konstatuje da se u američkim medijima i dosad više pisalo o porazima rivala nego pobedama Nagetsa

Najbolje moguće Denver je započeo finalnu seriju plej-ofa na Zapadu protiv Los Anđeles Lejkersa. Nagetsi su iskoristili domaći teren i sa 2-0 putuju u Los Anđeles. Nikola Jokić je nastavio u ritmu u kom je igrao veći deo sezone. Dominantno u odnosu na protivničke igrače.

U oba meča ostvario je tripl-dabl učinak i predvodio saigrače. Ipak, utisak je da američki mediji mnogo više pažnje poklanjaju porazima Lejkersa nego pobedama Denvera. Tako misli i Jokić, ali ne mari. Što se njega tiče, samo neka nastave da se koncentrišu na Lebrona i ekipu, a on će sa svojim timom da se bavi pripremom naredne utakmice.

Izabrane vesti

"Od početka plej-ofa je tako, ništa novo za nas. I, da budem iskren, sviđa mi se što je tako. Ne obraćamo pažnju na ono što se piše. Ako se sećate, čak i kada smo u vreme 'mehura' pobedili Jutu, više se pričalo o tome kako su oni ispustili prednost. Kada smo savladali Kliperse, opet su oni bili u centru pažnje. Niko se nije obazirao na to kako smo ih mi pobeđivali, već je glavno bilo kako su oni gubili. Za nas je to normalno. Ne treba nam medijska pažnja, ni pohvale. Idemo samo da pobedimo. Bićemo tihi, nećemo da pričamo o tome. Možda neki momci hoće, ali uopšteno nam nisu potrebne prozivke", objasnio je Jokić.

Denver je u tekućem plej-ofu prvo preskočio Minesotu (4-1), potom Finiks (4-2), a sada ima lepih 2-0 protiv Lejkersa. Ono što je bitno za Nagetse jeste da igraju raznovrsno. Teško je pronaći šablon po kom pobeđuju.

"Protiv Finiksa je isto u prvoj utakmici bilo dosta poena, a u drugoj mnogo manje. Samouvereni smo. Videli smo sve i mirni smo. Prošli smo već sve ovo", staložen je srpski centar.

Hvalio je Jokić i saigrače. Džamal Mari je noćas ubacio 37 poena, Brus Braun takođe ima veliku ulogu u plej-ofu.

"Mari je bio poseban, dobio nam je utakmicu. Dao je 20 poena u poslednjij četvrtini i njegova energija nam je donela vođstvo. Odigrao je 40 minuta, možda se mučio u prvom poluvremenu, ali kada je bilo važno pogađao je. I Braun je bio sjajan, ali ne samo večeras. Velike trojke daje u tranziciji. Bilo je 3/4 ili 4/5. Njegova odbrana, energija... Radi to cele godine. Može da pokrije više pozicija. Jeste manji, ali čvrst je, bori se. Dobro je imati ga u timu".

Sa 13 skokova u odbrani (od ukupno 17) i tri ukradene lopte, Nikola Jokić je proglašen najboljim defanzivcem druge utakmice finala Zapada.

"Nisam to samo ja. Imam podršku iza, imam momka do sebe. Nisam sâm, nagrada treba da ide svima. U četvrtoj deonici naša strast prema defanzivnim zadacima bila je mnogo veća nego na prvom meču u kom smo primili 126 poena i svi su zaslužni".

Osvrnuo se as Nagetsa i na protivnički tim i gostovanja koja slede u Los Anđelesu.

"Odličan su tim. Svi su kao: 'Okej, dobili su Memfis...'. Ljjudi ih potcenjuju. Visoki su kao tim, dobro skaču. Imaju Ruija (Hačimuru, prim. ur.), donosi dosta sa klupe. Sjajan tim, takmičarski. Naravno, tu je Lebron, verovatno najveći takmičar u ligi. Sada idemo tamo da odigramo na isti način, da budemo agresivni, da ih izguramo sa mesta, da im uđemo u tela. Pokušaćemo da utakmica krene u našem ritmu. Okej, uđemo rano u problem sa faulovima, ali tako mi igramo. Mislim da tako košarka treba da se igra", ističe Jokić.

Najaktivniji od Denverovih igrača u minuloj utakmici bio je Mari sa 43 minuta na parketu. I Jokić je morao da igra više nego uobičajeno (42), ali kaže da mu to nije bio problem.

"Morali smo da pobedimo, plej-of je. Trener me je samo pogledao i rekao sam mu da mogu. Između treće i poslednje četvrtine bila je velika pauza, maltene osam minuta. Osetio sam zato da mogu da odigram malo više nego inače", objasnio je Jokić.


tagovi

Nikola Jokićplej-of NBA ligeNBA ligaDenver NagetsLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara