Džoel Embid (AFP)
Džoel Embid (AFP)

Jokiću otvoren put do nove MVP titule? Embid možda na operaciji

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 19:43

Kamerunski centar ima veliki problem sa meniskusom, još pet izostanaka bi ga zvanično eliminisalo iz trke za zvanje najkorisnijeg košarkaša NBA lige

O prošlogodišnjem (ne)zasluženom MVP priznanju Džoela Embida može da se diskutuje, ali u aktuelnoj sezoni kamerunski centar delovao je i bio najozbiljniji kandidat da zvanje najkorisnijeg igrača NBA lige i odbrani. Od sredine novembra, prva zvezda Filadelfije je vezala 22 utakmice sa 30 ili više poena, na listi najboljih strelaca lige nalazi se samom vrhu, ali izgleda da će povrede ove sezone osujetiti Emida da trči MVP trku do samog kraja.

Naime, poslednjih dana se dosta pisalo i pričalo novoustaljenom pravilu NBA lige koje kaže da MVP ne može da bude onaj što propusti više od 17 od ukupno 82 utakmice u ligaškom delu. Embid je trenutno na koti 13, što znači da ima pravo na još četiri izostanka, a situacija sa njegovim kolenom leve noge, nikako ne deluje obećavajuće.

Izabrane vesti

Kako je Atletic prvi javio, Embidu je dijagnostikovan procep u meniskusu i doktori Filadelfije ozbiljno razmatraju operaciju kao opciju. To ne znači da će Kamerunac nužno pod nož budući da je druga solucija odmor i rehabilitacija uz veru da će se koleno oporaviti za nastavak sezone. Kako bilo, deluje da će Embid svakako propustiti još nekolicinu mečeva i otvoriti Nikoli Jokiću put ka trećoj MVP tituli u karijeri.

Prema najnovijoj NBA listi MVP kandidata, Jokić je lider sa prosečno 26,3 poena, 12,1 skokom i devet asistencija po meču, a prvi pratilac mu je plejmejker Oklahoma Siti Tandera Šej Gildžes Aleksander koji po meču beleži 31,3 poena, 5,6 skokova i 6,4 asistencije. Embid je treći, Janis Adetokunbo četvrti, a Džejson Tejtum iz Bostona kompletira top 5.

Maler za Embida dogodio se poslednjeg dana januara u meču sa Golden Stejtom kada mu je Džonatan Kuminga nehotično pao na nogu. Tako je momak projektovan da na predstojećim Olimpisjkim igrama u Parizu zaigra za Sjedinjene Američke Države doživeo čak sedmu povredu kolena od 2017. godine.


tagovi

Džoel EmbidFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara