Brendon Ingram i Džeren Džekson Džunior (©AFP)
Brendon Ingram i Džeren Džekson Džunior (©AFP)

Još dvojica potvrdila Stivu Keru dolazak u reprezentaciju, ceo roster do kraja juna

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 09:24

Amerikanci polako sklapaju mozaik

Debakl u Kini verovatno će biti okidač da košarkaška reprezentacija SAD na ovogodišnjem Mundobasketu povede još ozbiljniji sastav, mada po prvim obrisima tek treba da steknemo pravu sliku moći Amerikanaca.

Kako je potvrdio najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski, selektoru Stivu Keru dolazak u reprezentaciju potvrdili su Džeren Džekson Džunior iz Memfisa, te Brendon Ingram iz Nju Orleansa.

Izabrane vesti

Pre njih to su učinili Entoni Edvards iz Minesote, Tajris Halibarton iz Indijane, Ostin Rivs iz Los Anđeles Lejkersa, Mikal Bridžis iz Bruklina, Bobi Portis iz Milvokija i Džejlen Branson iz Njujorka.

Ono što je najvažnije, ceo roster Amerikanaca za Svetski kup biće objavljen do kraja juna. Naravno, izvesno je da po kvalitetu neće biti ni blizu onog što se očekuje za Olimpijske igre u Parizu naredne godine gde će tradicionalno branilac zlata iz Tokija doći u najjačem sastavu.

Džekson je imao dobru sezonu u Memfisu, pošto je igri doprinosio sa 18,6 poena, 6,8 skokova, tri blokade i jednom asistencijom i 63 nastupa. Ingram je statistički izgledao još bolje, s tim što su ga povrede dugo odvojile od terena. Na samo 45 utakmica imao je gotovo 25 poena, 5,8 dodavanja i 5,5 uhvaćenih lopti.

Svetski kup igraće se od 25. avgusta do 10. septembra, a trening kamp američke selekcije počeće 3. avgusta u Las Vegasu. Prvu kontrolnu utakmicu igraće protiv našeg rivala iz grupe Portorika 7. avgusta, posle čega sledi odlazak na dvonedeljnu turneju po Španiji i UAE pre prvog zvaničnog meča sa Novim Zelandom 26. avgusta. Preostali rivali u grupi su još Grčka i Jordan.

U Malagi Ameri će odmeriti snage sa Slovenijom 12. i Španijom 13. avgusta, dok će u Abu Dabiju 18. i 20. avgusta rivali biti Grčka i Nemačka.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADBrendon IngramDžeren DžeksonMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara