Nikola Jović (© AFP)
Nikola Jović (© AFP)

Jović već oduševio sve u Majamiju: Vredan radnik, može da postigne koš iz bilo koje pozicije

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 18:10

Judonis Haslem i Erik Spolstra pričali o Srbinu koji je jedino pojačanje za tim Hita

Mnogo se pričalo o Majamiju tokom leta, šuškalo se da bi Hit mogao žestoko da se pojača kako bi Džimi Batler imao pravu pomoć na parketu. Selili su Kevina Durenta na Floridu, kao i Donovana Mičela, na kraju ništa od toga. Kada se podvuče crta, Majami je samo jedno pojačanje doveo u vidu Srbina Nikole Jovića koga su draftovali sa 27. mesta. Iako još uvek nije odigrao takmičarski meč. Jović je već dobio pohvale.

Naime, na trening kampu su svi videli da je mladić spreman da radi. To je istakao ni manje ni više nego Judonis Haslem, čovek koji je dve decenije u Majamiju.

Izabrane vesti

"Pokazao je da može da postigne koš iz bilo koje pozicije na parketu. Šutira sa obe ruke, radnik je, vredan momak", počinje Haslem koji će sasvim sigurno imati ulogu mentora za momka koji je prošle sezone nosio dres Mege:

"Fali mu samo iskustvo, stiče ga iz dana u dan. Takve stvari idu vremenom. Radi sa nama, svaki dan žestoko trenira, nadmeće se. Navikava se na fizikalije koje su potrebne za NBA ligu. Sve pomenute stvari su potrebne za razvitak."

Slično razmišlja i trener Majamija, Erik Spolstra. Samo ostaje da se vidi koliku minutažu će mladi Srbin imati kada sezona počne.

"Volimo kako razmišlja i kako se ponaša. Došao je u Majami sa pravim stavom, pozitivnim. Spreman je da radi. Trenutno se posvetio radu na svom telu, uči sve što je potrebno da bude deo tima. Za sada se odlično snašao. Ne želim u ovom momentu da ocenjujem bilo šta. Pokušavamo da mu pomognemo da se oseća komforno i da stekne rutinu", rekao je Spolstra.


tagovi

Nikola JovićMajami Hit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara