©Starsport
©Starsport

JSD Partizan objavio sudsku presudu: Optužbe odbačene, Mijailović ostaje predsednik

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.06.23. | 19:07

Novo poglavlje u okviru borbe dve strane crno-belih za čelo sportskog društva

Mesecima unazad pitanje ko je zapravo na čelu JSD Partizan stoji otvoreno i bez jasnog odgovora. Dve struje, okupljene oko fudbalskog i košarkaškog kluba od septembra 2022. godine su podeljene i čvrsto stoje pri oprečnim stavovima.

Prethodne nedelje obe strane saopštenjima su produbile jaz, a danas je medijima u ime Ostoje Mijailovića dostavljena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom se odbacuju sve tužbe proitiv članova JSD Partizan i samog Ostoje Mijailovića, odnosno potvrđuje da se ne proizvode promene zakonskih zastupnika JSD Partizan u Agenciji za privredne registre.

Izabrane vesti

Presudu koja ima sedam stavova prenosimo u celosti.

"I USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, u odnosu na tuženog Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, pa se UTVRĐUJE da su ništave i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, doneta na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 12.09.2022. godine i Odluka o imenovanju lica ovlašćenog za zastupanje, doneta na sednici Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 13.09.2022. godine.

II ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, u odnosu na tuženog Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, kojim je traženo da sud utvrdi da su ništave Odluka o razrešenju Milana Obućine iz Beograda funkcije lica ovlašćenog za zastupanje Jugoslovenskog sportskog društva „Partizan” i Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za zastupnika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, donete na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je ODRŽANA dana 12.09.2022. godine, kao neosnovan.

III ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, u odnosu na tužene Atletski klub „Partizan“, Vaterpolo klub „Partizan“, Veslački klub „Partizan”, Gimnastički klub “Partizan”, Hokejšnki klub “Parizan”, Košarkaški klub „Partizan“, Odbojkaški klub „Partizan“, Ragbi klub „Partizan“, Rvački klub „Partizan“, Streljački klub “Partizan”, Teniski klub „Partizan“, Šahovski klub „Partizan”, Džudo klub „Partizan“, svi sa sedištem u Beogradu i tuženog Ostoje Mijailovića iz Čačka, Prislonica BB, kojim je tužilac u odnosu na ove tužene tražio da sud utvrdi da su nittave Odluka o razrešenju Milana Obućine iz Beograda funkcije lica ovlašhenog za zastupagьe Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan” i Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za lice ovlašćeno za zastupanje Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, sve donete na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 12.09.2022. godine, kao i Odluka o imenovanju lica ovlašćenog za zastupanje, doneta na sednici Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan”, koja je održana dana 13.09.2022. godine, kao neosnovan.

IV ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, kojim je tužilac tražio da sud poništi rešenje Agencije za privredne registre — registra udružnja, društava i saveza u oblasti sporta broj BS 3515/2022 od 13.09.2022.godine, kao neosnovan.

V ODBIJA SE privremena mera tužioca Fudbalskog kluba “Partizan”, kojom je traženo da se radi obezbeđenja nenovčanog potraživanja zabrali tuženom Ostoji Mijailovihu iz Čačka, Prislonica BB, da u ime i za račun Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan” zaključuje pravne poslove, preduzima pravne radnje i zastupa i predstavlja Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, kao i da se naloži Agenciji za privredne registre — Registru udruženja, društava i saveza u oblasti sporta da odloži izvršenje rešenja broj BS 3515/2022 od 13.09.2022.godine i uspostavi ranije upisano stanje u pogledu registrovanog zastupnika društva, tako što će kao zastupnika Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan” upisati Milana Obućinu iz Beograda, kao neosnovana.

VI OBAVEZUJE SE tuženi Jugoslovensko sportsko društvo “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, da tužiocu Fudbalskom klubu “Partizan” nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 62.000,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude.

VII OBAVEZUJE SE tužilac Fudbalski klub “Partizan”, sa sedištem u Beogradu, da tuženima Atletskom klubu “Partizan”, Vaterpolo klubu “Partizan”, Veslačkom klubu „Partizan”, Gimnastičkom klubu “Partizan”, Hokejaškom klubu “Partizan”, Košarkaškom klubu „Partizan“, Odbojkaškom klubu „Partizan“, Ragbi klubu „Partizan“, Rvačkom klubu „Partizan“, Streljačkom klubu “Partizan”, Teniskom klubu „Partizan“, Šahovskom klubu „Partizan”, Džudo klubu „Partizan“, svi sa sedištem u Beogradu i tuženom Ostoji Mijailovihu iz Čačka, Prislonica BB, nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 448.000,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude."


tagovi

SD PartizanOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

FK Partizan
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara