FOTO: ABA 2 LEAGUE
FOTO: ABA 2 LEAGUE

Junaković i pojačanje s koledža srušili Vošu,Vučetić ne može sam

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 20:15

Poraz Novosađana na povratku u ABA 2 ligu

Dočekali su košarkaši Vojvodine da prvi put nakon godinu i po dana odigraju utakmicu pod okriljem regionalnog takmičenja. Nije ekipa Miloša Isakova Kovačevića otpočela učešće na željeni način, pošto je poražena od Širokog 71:80 (37:38).

Vodio je srpski predstavnik veći deo meča, ali ni jednog momenta nije uspeo da se odlepi na više od šest poena prednosti. Presudio je Novosađanima iskusni abaligaški igrač Martin Junaković. Bivši igrač Cibone i Zadra pokazao je zbog čega je dugo godina igrao u najjačem rangu Jadranske lige. Nekoliko koševa 29-godišnjeg plejmejkera sredinom četvrte četvrtine prelomilo je meč u korist Širokobriježana, a ni odlični Vasilije Vučetić nije pomogao timu sa severa Srbije da upiše trijumf.

Izabrane vesti

Nakon izjednačenog prvog poluvremena Vojvodina je uspela da sredinom treće četvrtine stigne do vođstva 57:51, a kada nekoliko minuta dobre igre nije krunisala odlaskom na dvocifrenu prednost, Široki Brijeg nošen Amerikancem Zekom Nutalom uspevao je da održi zaostatak na jednom posedu. Ovo je prva sezona u Evropi za doskorašnjeg studenta Univerziteta Hjuston Stejt. Odlične košgeterske sposobnosti pokazao je u NCAA ligi gde je davao nešto manje od 15 poena po utakmici, a na startu ABA 2 lige pokazao je da će biti možda i najveće pojačanje Širokog u novoj sezoni. Bio je najefikasniji igrač svog tima s 22 poena.

Ipak je ključan doprinos dao pomenuti Junaković. Hrvat je blistao u završnici, mučio Novosađane prodorima i pogodio verovatno ključnu trojku za plus četiri,na oko tri minuta pre kraja. Vojvodina se posle tog koša nije vraćala na posed zaostatka. Meč je završio s 20 poena i jasno je da će uz pristoglog Nutala biti najveća uzdanica iskusnog trenera Ivana Velića.

Najefikasniji igrač Vojvodine i izvesno igrač sa najvećim pedigreom u timu, Vasilije Vučetić dao je 22 poena. Nekadašnji centar ljubljanske Olimpije i Bilabaa imao je solidnu podršku Tajrela Džonsona. Amerikanac je upisao 17 poena, uz šut iz igre 7 od 10.

Široki je poslednji put učestovao u ABA ligi u sezoni 2013/14, a najbolji plasman ostvario je 2011/12 zauzevši peto mesto. Prethodne takmičarske godine zaustavljen je u polufinalu ABA 2 porazom od Helios Domžala. Novi pokušaj povratka u ABA 1 značajno je realniji kada je pravom trenerskom vuku Ivanu Veliću pridružen i igrač kvaliteta Junakovića. Pravi sud o mogućnostima Zeka Nutala treba doneti tek kada ga regionalna publika još bolje upozna, ali je potencijal definitivno prisutan. Da je školovan igrač isijava iz svakog poteza.

Voša ima samo tri dana do narednog susreta protiv juniora Cedevite u četvrtak (21.00). Malo vremena za Kovačevića da posloži ekipu, pa će 34-godišnji stručnjak morati da se uzda u razliku u iskustvu pred duel protiv klinaca iz Zagreba.

ABA 2 LIGA - 1. kolo

Ponedeljak:

15.00: Borac Banjaluka - Šibenka 88:81

18.00: Vojvodina - Široki 71:80

21.00: TFT Mozzart Skoplje - Zlatibor

Utorak:

15.00: Podgorica - Sutjeska

18.00: Spartak Subotica - Helios

21.00: MZT Skoplje - Cedevita Junior

Sreda:

15.00: Šentjur - Pelister



tagovi

ABA 2 ligaKK VojvodinaŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara