"Vladimir Đokić, selektor U16 reprezentacije Srbije"
"Vladimir Đokić, selektor U16 reprezentacije Srbije"

Kadeti kreću u pohod na zlato!

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.08.14. | 11:55

Jedna od prvih zvezda ove generacije svakako je mladi krilni košarkaš italijanskog Kazalpusterlengo Basketa Nemanja Dinčić (16, 200)...

Vladimir Đokić, selektor U16 reprezentacije SrbijePosle mlade reprezentacije Srbije, koja se sa Evropskog prvenstva u Grčkoj vratila s bronzom, juniora i njihovog srebra sa Evrobasketa u Turskoj i košarkaša mlađih od 17 godina, koji su se na Svetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima okitili bronzom, došao je red na kadete da kadeti okušaju sreću i pokušaju da se domognu zlatnog odličja.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Đokić učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Letoniji (20. avgust - 30. avgust), pojačana Aleksandrom Aranitovićem, koji tek što se vratio iz UAE, i Dušanom Alimpijevićem

Izabrane vesti

Ipak, jedna od prvih zvezda ove generacije svakako je mladi krilni košarkaš italijanskog Kazalpusterlengo Basketa, Nemanja Dinčić (16, 200). 

Talentovani reprezentativac Srbije je u razgovoru za MOZZART Sport pričao o predstojećem šampionatu u Letoniji.
"Stvarno mislim da smo dobro trenirali i da smo iz dana u dan rasli kao ekipa. Daćemo naš maksimum, a samim tim će rezultati biti najbolji moguci", rekao je Dinčić na samom početku.

Iza tima je jako uspešan turnir u Vršcu, gde ste igrali sa Nemačkom, Ukrajinom i Bosno i Hercegovinom. Osvojili ste turnir bez većih problema i pokazali jedinstvo na parketu. Da li misliš da je ekipa u potpunosti spremna za izazove koji vas čekaju u Letoniji?
"Turnir u Vršcu nam je stvarno mnogo pomogao da se što bolje pripremimo za Evropsko prvenstvo... Osvojili smo turnir i nadamo se da će tako biti i sa Evropskim prvenstvom", poručio je Dinčić, koji je turnir odigrao maestralno. Osim toga što je bio ubedljivo najbolji igrač u Vršcu, ujedno je bio i najbolji strelac.
"Veoma sam zadovoljan igrom koju sam pokazao na turniru, ništa to ne bih uspeo bez mojih saigrača i hteo bih da im se zahvalim na tome".

U evropskim okvirima košarkaški kritičari te već smatraju velikim talentom. Da li ti to predstavlja opterećenje ili dodatni motiv da u Letoniji pokažeš šta znaš?
"To će me samo još više motivisati da se pokažem u sto boljem svetlu", samouvereno tvrdi Dinčić.

Kakva su ti očekivanja iz mečeva sa Finskom, Turskom i Litvanijom? Čini se da grupa nije nimalo laka?
"Grupa nije nimalo laka, sve su to ozbiljne ekipe ali mi ćemo se potruditi i dati naš maksimum. Ja se iskreno nadam da možemo do zlatnog odličja. Ali, idemo korak po korak, pa šta bude".  

Ono što verovatno malo ko zna jeste da igraš u klubu u kojem su potekli asovi poput Galinarija i Aradorija. Obojica, praktično, igraju sličnu poziciju kao i ti. Da li sanjaš o tome da imaš uspešne karijere kao i oni?
"Sigurno je da bih voleo da imam karijere poput njih dvojice, svakog dana treniram i trudim se da bih postao kosarkaš poput njih", zaključio je razgovor Nemanja Dinčić.

Prvi meč na turniru reprezentacija Srbije odigraće protiv Finske, u sredu od 12.15. Plasman u narednu fazu obezbediće najbolje tri ekipe iz svake grupe.

Grupa A: Turska, Srbija, Litvanija, Finska
Grupa B: Grčka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Letonija
Grupa C: Nemačka, Francuska, Danska, Poljska
Grupa D: Italija, Španija, Rusija, Ukrajina

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nemanja DinčićSrbijaSrbija U16

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara