Foto: MN Press
Foto: MN Press

KALKULACIJE: Partizan može da overi TOP 16 Evrokupa već u sledećoj utakmici

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.12.20. | 16:28

Tako što će pobediti Bahčešehir, ali i uz obavezan prethodni poraz Venecije od Huventuda

Dve utakmice u dva dana odigrali su Burž i Venecija. Francuski tim dobio je obe usled fantastične igre Danila Anđušića i time je indirektno značajno pomogao Partizanu. Na zvaničnom sajtu Evrokupa pojavile su se moguće kalkulacije za sledeće kolo u kom Partizan može da overi prolazak u TOP 16 fazu.

Kako?

Izabrane vesti

Partizan treba da dobije Bahčešehir bilo kojim rezultatom u sredu 9. decembra, a da dan ranije Huventud nadigra Veneciju u gostima. Sa takvim razvojem situacije crno-beli bi prošli direktno u TOP 16 i matematički.

Naravno, samom eventualnom pobedom nad fenjerašem Bahčešehirom Partizan bi već suštinski jednom nogom bio u narednoj fazi.

Za sada je samo Burž iz grupe matematički obezbedio TOP 16. Ono što Partizanu ide na ruku je što će Huventud ići na trijumf protiv Venecije jer bi španski tim eventualnom pobedom ozbebedio prolazak u TOP 16 fazu. Treba reći da bi Huventud prošao i sa porazom posle 40 minuta igre sa manje od 14 poena razlike.

Ako Huventud pobedi u utorak Veneciju, to će automatski poslati i Uniks u TOP 16, jer bi Venecija tako ostala na dve pobede, tri manje od Uniksa sa dve utakmice do kraja. Ako Venecija pobedi, Uniks može da obezbedi TOP 16 jednostavno pobedom nad Buržom u sredu.

Čak iako Huventud izgubi, iako Uniks izgubi, ruski tim može opet da prođe u sledeću fazu ako Partizan izgubi od Bahčešehira.

Partizan, kao što rekosmo, može da izbegne dramu u završnici ukoliko Venecija izgubi u utorak, a Partizan dobije Bahčešehir na svom parketu. To bi crno-belima dalo prednost od tri pobede više u odnosu na Veneciju sa dve utakmice do kraja. I Partizan i Venecija treba da odigraju još tri utakmice do kraja. Sastaju se međusobno u poslednjoj utakmici 29. decembra.

Jako je važno istaći da je Partizan dobio prvi međusobni susret protiv Venecije sa ubedljivih 95:73. Tako da bi u slučaju poravnatog skora u broju pobeda sa Venecijom Partizan imao prednost ako izgubi manjom razlikom od 22 poena.

Tek se sada vidi koliko je to bila važna pobeda crno-belih.

Dakle, ako Huventud, Uniks i Partizan dobiju svoje utakmice - sve tri ekipe će se plasirati u TOP 16 fazu. Venecija i Bahčešehir bi u tom raspletu ispali iz takmičenja. Burž je već overio TOP 16.

Jasno se vidi koliko su dve pobede Burža nad Venecijom pomogle Partizanu jer su italijanski tim bacile u vrlo nezavidnu poziciju.

Sada Partizan ima sve u svojim rukama u Evrokupu i ne bi trebalo da ima problem da se plasira u TOP 16 fazu. Tu je važno da pre svega odradi posao protiv najslabije ekipe u grupi za pet dana.

Za razliku od Evrokupa, Partizan bi mogao da ima problema u okviru borbe za plej-of ABA lige gde već ima četiri poraza i u najavi ozbiljan posao sa jako malim prostorom za greške.

Za sada je Parnom valjku u Evrokupu svetlija situacija. Sa trijumfom nad Uniksom i Huventudom, te uz dve pobede Burža nad Venecijom, Partizan se značajno primakao TOP 16 fazi.



tagovi

KK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara