Frenk Kaminski i Željko Obradović (© Star sport)
Frenk Kaminski i Željko Obradović (© Star sport)

Kaminski zakucan za klupu Partizana: NBA centar kreće u borbu za minute

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.01.24. | 11:13

Američki centar nije dobio ni minut na parketu protiv Makabija u Evroligi i Cibone u ABA ligi. Sada treba da se nametne i pokuša da se vrati u igru već protiv Panatinaikosa u petak

Partizan Mozzart Bet ponovo je krenuo da niže trijumfe na dva fronta. Upisana je spektakularna pobeda protiv Makabija posle minusa od 24 poena prošlog petka, a onda je u ponedeljak savladana Cibona u Zagrebu. Ipak, ono što je upečatljivo, crno-bela ekipa je ovo uspela bez ikakve pomoći Frenka Kaminskog. Na pomenute dve utakmice, nekadašnji NBA centar je sve vreme bio na klupi gledajući dešavanja na parketu... Odlukom trenera Željka Obradovića.

Ono što je svima očigledno, uloga Frenka Kaminskog u timu Partizana je sve manja. Sada se postavlja pitanje da li situacija može da se promeni nabolje za momka koji je došao letos u Humsku kao veliko pojačanje u reketu posle odlaska Matijasa Lesora u Panatinaikos? Na šta je bez okolišanja odgovorio Željko Obradović posle Makabija.

Izabrane vesti

Frenk je neko ko nama mnogo toga daje u napadu, ali isto tako je poznato da ima problema u odbrani. Mi smo tu da mu pomognemo, ne samo njemu, već bilo kom igraču u timu. Sada imamo 15 igrača u rosteru i moja je odluka ko će igrati, dosta naravno zavisi i od protivnika, ali na kraju je sve na igračima. Glavni kriterijum je trening, ako nisi koncentrisan, imam drugog igrača“, rekao je Obradović.

Iz ovoga se lako da zaključiti da je sada na Frenku Kaminskom da se izbori za minute koje je očigledno gubio kako je sezona odmicala. Umnogome je naravno uticala i povreda zbog koje je bio van tima dve nedelje, ali i povećena konkurencija na njegovoj poziciji – pre svega mislimo na Bruna Kabokla koji se odlično uklopio u crno-beli tim i iz utakmice u utakmicu igra sve bitniju ulogu.

Ako premotamo film unazad na leto kada je Partizan uspeo da dovede Frenka Kaminskog, momka koji je osam sezona igrao NBA ligu, a pre toga bio NCAA šampion sa Viskonsinom, onda možemo da zaključimo da su navijači crno-belih s pravom mnogo očekivali od igrača koji ne pokazuje previše emocija na parketu i u interakciji sa tribinama.

Doduše, to i nije od nekog velikog značaja ako je tu produkcija na terenu. Produkcije jeste bilo na nekim utakmicama u prvom delu sezone. Posebno se pamti partija protiv Crvene zvezde u ABA ligi. Amerikanac je dominirao u reketu protiv večitog rivala. Za 21 minut je ubacio 22 poena uz samo jedan promašaj iz igre i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu kluba iz Humske. Taj meč je pokazao vrhunac talenta popularnog "Tenka" koji nesumnjivo može mnogo toga da uradi u napadu. U Evroligi se pamti meč protiv Fenera kada je ubacio 15 poena i protiv Efesa kada je stao na brojci 24.

Čak je Željko Obradović nekoliko puta crtao akciju i davao loptu u ruke Kaminskom da rešava neizvesne završnice. U tome do sada nije bilo uspeha iako Kaminski nikada nije bežao od odgovornosti i lopte..

Kako je vreme odmicalo tako je minutaža Kaminskog postepeno opadala, pa je sa dvadesetak minuta po utakmici spao na 15, pa na deset i sada već dve utakmice gleda sa klupe dok su neki drugi igrači dobili prednost protiv Makabija, ali i Cibone.

"Po dolasku ovde, morao sam da naučim koji su razlike (između Evrope i NBA). Igrati na određeni način tako dugo, nekada se vodite urođenim instinktom, ali osećam da postajem sve bolji kako prolazi sezona. Učim kako se igra ovde. U početku je bilo teško prilagoditi se, ali sada sve razumem bolje", rekao je bio Kaminski u kameru Sport kluba pred meč sa Makabijem na kom nije igrao.

Daleko od toga da je Kaminski sada u potpunosti sklonjen po strani, ali će po svemu sudeći morati ozbiljno da se oznoji kako bi vratio status.

Idealna prilika za tako nešto biće već ove nedelje jer crno-bela ekipa ima nekoliko pravih treninga pre nego što krenu put Atine gde u petak igraju protiv Panatinaikosa i moćnog Matijasa Lesora koji u ovom momentu dominira u Evroligi. Ostaje nam da vidimo da li će Kaminski na tom meču ponovo kročiti na parket.


tagovi

KK PartizanABA ligaEvroligaFrenk Kaminski Junior

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara