Tina Krajišnik (©FIBA)
Tina Krajišnik (©FIBA)

Kanada arhivirana, sledeći je Japan: Srbija mora mnogo bolje ako želi da parira srebrnima sa OI

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 18:19

"Čekam da vidim reakciju mojih igračica", rekla je pred utakmicu drugog kola Svetskog kupa Marina Maljković

Nije bilo lako protiv Kanade, a sa Japanom će biti samo još teže. Kako zbog kvaliteta, tako i zbog specifične košarke koju igra azijski tim. Prošle godine ta ekipa je kao domaćin dogurala čak i do finala Olimpijskih igara. Srebro iz Tokija dovoljno govori o njihovim kvalitetima.

Narednog jutra će snagu Japanki osetiti i naše košarkašice na svojoj koži. Meč drugog kola Svetskog kupa zakazan je za 4.00 časa u Sidneju.

Izabrane vesti

Naš naredni protivnik je i ovde smešten u grupu najvećih favorita. Bez sumnje glavni pretedent na najviši plasman je Amerika, posle toga se najveće šanse daju domaćinu Australiji, a onda slede Kina i Japan.

Selektora Marina Maljković veoma dobro zna kakav posao čeka njene izabranice u drugoj rundi velikog takmičenja.

"Japan igra neku potpuno desetu košarku u odnosu na Kanadu. Biće mnogo težak meč. Japan je mnobo bolji tim od Kanade. Japan je igrao finale Olimpijskih igara. Znate sami da li ih poznajem ili ne. Pokušaćemo da se pripremimo. Nije ista priča, nisu isti fizički dueli. Japan nema tu snagu i čvrstinu Kanade. Oni imaju neverovatnu brzinu, neverovatne šutere. Veoma dobru timsku igru", rekla je Marina Maljković. "Sad su bili šest meseci na okupu. Oni su stalno, kao i Kina, na okupu. Njihva prvenstva kratko traju i oni su sve vreme na okupu. I tako je već godinama. Jedan vrlo zahtevan meč. Čekam da vidim reakciju mojih igračica".

U prvom kolu naša selekcija je poražena od Kanade - 67:60. Ivon Anderson i Tina Krajišnik su uspele da održe Srbiju blizu rivala, ali potpuni preokret nije bio moguć. Posebno je selektorka naglasila da je neprihvatljivo odigrana druga četvrtina, koju su protivnice dobile - 23:12.

Za razliku od Srpkinja, Japanke su mnogo bolje startovale na Svetskom kupu. Mali je bio nedorastao protivnik pa je rezultat bio prilično ubedljiv - 89:56. Najbolja je bila Aika Hirašita sa 17 poena. Ubacile su čak 16 trojki i pokazale da im je šut iz daljine glavno oružje.

Večerašnji program u Australiji otvaraju Portoriko i SAD u grupi A od 2.30. Od 4.00 časa je na programu duel Srbije i Japana, a sat vremena kasnije okršaj počinju Belgija i Južna Koreja.

Kina i Bosna i Hercegovina će izaći na crtu od 6.30, Francuska i Kanada od 10 časova, a Mali i Australija zatvaraju program od 12.30.

SVETSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

GRUPA A

Drugo kolo

2.30: Portoriko - SAD

5.00: Belgija - Južna Koreja

6.30: Kina - Bosna i Hercegovina

GRUPA B

Drugo kolo

4.00: (4,40) Srbija - Japan (1,25)

10.00: (1,60) Francuska - Kanada (2,55)

12.30: Mali - Australija

***kvote su podložne promenama




tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeSvetski kup za košarkašice 2022Marina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara