Kanada ima aždaje za medalju, ali i Nemci mogu svima da pomrse račune

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 21:35

Fantastičan prijateljski meč

Da je Kanada ozbiljan tim i da vrlo lako mogu do medalje na Mundobasketu, to smo svi znali, ali izgleda i Nemci imaju strašan tim. Posle dobrog nastupa na prethodnom Evrobasketu, Nemci sada ponovo imaju izvanredan tim koji će se boriti sa svima. To se videlo i na prijateljskom meču između ove dve selekcije. Na kraju je Kanada pobedila posle produžetka 113:112, ali su Nemci bili nadomak pobede.

Da nije bilo krilnog igrača Njujork Niksa Ar Džej Bareta, ko zna šta bi se dogodila. Ipak, pomenuti igrač je odigrao blistavu utakmicu. Ubacio je 31 poen uz samo jedan promašaj iz igre (13/14). Na kraju je on uspeo da izbori produžetak košem na četiri sekunde pre kraja.

Izabrane vesti

U produžetku, ulogu heroja preuzeo je Keli Olinik koji je blokirao Morica Vagnera u poslednjoj sekundi.

Moramo da napomenemo i člana Oklahome Šaja Gildžusa-Aleksandera koji se mučio u prvom poluvremenu, ali je na kraju upisao 25 poena, osam skokova i šest asistencija.

Što se Nemaca tiče, Denis Šreder je dominira, ubacio je 26 poena uz osam asistencija, ali je morao da napusti igru sredinom poslednje deonice zbog pet faulova.

Kanada je to na kraju iskoristila da uđe u produžetak i na kraju pobedi.

Kao što i sami možete da vidite, imena koja se pominju su sve NBA igrači i to vrlo kvalitetni. Dva tima koja će se sa velikom pažnjom pratiti kada počne Mundobasket 25. avgusta.


tagovi

košarkaška reprezentacija Kanadekošarkaška reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara