©Star Sport
©Star Sport

Kapiten Bogdanović spustio raspucane Kineze na zemlju, ali treća četvrtina ne bi smela da se ponavlja

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 15:24

Orlovi na siguran način slavili u Šenženu, iako su imali problema sa koncentracijom i organizacijom igre u trećem kvartalu, ali pre svega u odbrani šuta za tri poena - 87:64

Nije bilo silovito kao pre nekoliko dana u Beogradskoj Areni protiv Portorika, ali je bilo u skladu sa razlikom u kvalitetu u odnosu na protivnika. Srbija je u Šenženu bez većih problema savladala domaću Kinu, iako je bilo propusta u igri, pre svega tokom trećeg deonice, koji ne bi smeli da se ponove na startu Mundobasketa - 87:64 (23:12, 20:16, 22:23, 22:13).

Kinezi su od finiša prve četvrtine bili prinuđeni da jure dvocifreni minus. Uspeli su da na početku drugog poluvremena da se spuste na minus devet (46:37), najviše zahvaljujući najboljem igraču Minsuan Huu, ali nisu imali dovoljno snage, ni kvaliteta, da anuliraju prednost kvalitetnijeg rivala.

Izabrane vesti

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović uspeo je da se izvuče iz kandži domaće odbrane, a onda bio tu da osujeti svaki pokušaj protivnika da se vrati u život. As Atlanta Hoksa je bio najefikasniji igrač meča sa 19 poena, a solidnu rolu u nekoliko navrata tokom utakmice, imao je i Filip Petrušev, koji je bio prvi posle Bogdana koji je uspeo da prebaci dvocifreni broj poena. On je ubacio 13 poena, a dva manje je imao Vanja Marinković.

Orlovi na siguran način slavili u Šenženu, iako su imali problema sa koncentracijom i organizacijom igre u trećem kvartalu, ali pre svega u odbrani šuta za tri poena. Međutim, sve to su uspeli da nadomeste individualnim kvalitetom.

Svoju defanzivnu igru Đorđević je orjentisao upravo na strogoj markaciji i konstatnom udvajanju lidera selekcije Svetislava Pešića. Kapitenu Orlova je trebalo dobrih 14 minuta da se upiše u strelce, ali je Srbija imala dovoljno raspoloženih igrača u svojim redovima da i pored toga obezbedi sigurnu prednost nakon prvih 20 minuta igre. Milutinov je dominirao pod obručima, a iz drugog plana poene donosili Dobrić, Simanić, a kasnije i Marinković i Petrušev.

Ipak, kada se oslobodio svojih upornih čuvara, Bogdanović je zapucao i sa distance, pa je sredinom druge četvrtine sa dve vezane trojke odveo selekciju Svetislava Pešića na u tom trenutku maksimalnih +17 (40:23). Na kraju, kapiten je na poluvremenu ubacio devet poena, dok su na po šest bili Filip Petrušev i Vanja Marinković.

Kinezi su svojih pet minuta za potpuno vraćanje u život propustili u pomenutoj trećoj deonici, koju su rešili u svoju korist (23:22), ali je utisak da je Đorđevićev tim mogao bolje da kazni veliki pad u igri selekcije Svetislava Peišća. Imali su Orlovi problema sa najboljim igračem Kine, Mingsuan Huom, ali više nisu imali ni toliku dominaciju pod obručima, a pre svega onda kada je van igre bio Nikola Milutinov.

Bilo je dosta problema i u komunikaciji, posebno kod defanzivnih preuzimanja, pa je prostor u našem reketu dobio i borbeni Vang. Ipak, u svakom trenutku kada bi Kinezi zapretili, odnekud bi se pojavio Bogdanović da odalji našu selekciju na sigurnu razliku. On i Nikola Jović su sa pet vezanih poena u 33. minutu, odvojili Srbiju na ključnih +15 (70:55). Posle toga zaliha Orlova ne samo da se više nije osetnije topila, već je išla i do nove maksimale (83:62).


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Bogdan BogdanovićFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara