©AFP
©AFP

Ker oduševljen Jokićem: Favorit je za MVP nagradu, nemoćni ste kada ima loptu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 11:21

Strateg Golden Stejta u superlativima govorio o Srbinu

Savladavši aktuelnog šampiona Denver je još jednom potvrdio da je trenutno najbolji tim na zapadu, a važnu ulogu u pobedi nad Golden Stejtom imao je Nikola Jokić. Srpski centar susret je okončao uz tripl-dabl učinak, sa 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija, te je sa pravom izazvao pozitivne komplimente Stiva Kera. Strateg Voriorsa u superlativu je govorio o Jokiću po završetku susreta i istakao snagu tima koji na parketu predvodi naš as.

Izabrane vesti

"Jokić je dobar u svemu. Svaki put kada ima loptu svi igrači su pretnja i potrebno je da cela odbrana bude oprezna. Njegova dodavanja otvaraju prostor za druge igrače na našim slabim stranama. Sjajan je da nađe bilo koga, na bilo kom delu terena, a kako sat otkucava samo polako spusti loptu dok ste vi nemoćni da bilo šta preduzmete. Očigledno je sjajan igrač i sa pravom je dvostruki osvajač MVP priznanja i prvi favorit za tu titulu ove sezone", rekao je Ker posle utakmice.

Prelomni period ispostavio se treći kvartal u kojem je Denver uz 35 postignutih primio samo 22 poena.

"Treća četvrtina je donela prevagu. Promašili smo mnogo šuteva, bili loši u odbrani. Denver je pokazao da je trenutno najbolji tim na zapadu, igraju na veoma visokom nivou".

Pozitivan segment u porazu za Voriorse predstavlja buđenje košarkaša iz drugog plana.

"Svaka utakmica je drugačija, ali se trudimo iznova da pružimo igračima šansu da igraju. Povreda i izostanak Drejmonda Grina su otvorili prostor za druge igrače i zaista sam zadovoljan kako su momci sa klupe iskoristili svoje minute. Svi su imali doprinos, Džejms Vizman je igrao posle duže pauze i izgledao je dobro, sviđa mi se kako je odigrao i Džamajkl Grin, lepo je videti ga posle pauze, Divićenco je nastavio da igra na visokom nivou... Sviđa mi se doprinos rezervista, ali jednostavno kao tim nismo pružili dovoljno", rekao je Ker.

Sa druge strane, Denver se 36. pobedom dodatno učvrstio na čelu zapada, a Jokić je istovremeno stigao do 17. tripl-dabla u sezoni, odnosno osmog u poslednjih deset susreta.


tagovi

Denver NagetsDenverNikola JokićStiv Ker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara