©AFP
©AFP

Kingsi oduvali Voriorse, Foksova partija karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.03.21. | 06:07

Smailagiću mrvice u teškom porazu, Lejkersi pretrpeli i četvrti vezani poraz u odsustvu Džejmsa i Dejvisa

U večeri u kojoj je ekipu napustio Nemanja Bjelica, a pojačali je Mo Harkles i Kris Silva, Sakramento je odigrao najbolji meč u sezoni. U dvorani u glavnom gradu Kalifornije debakl je pretrpela ekipa Golden Stejta (141:119). Utakmicu je obeležio supertalentovani Dearon Foks, koji je protiv Ratnika ubacio rekord karijere (44 poena). Treći vezani trijumf Kingsa (20-25), dok je ekipa iz San Franciska pretrpela treći uzastopni poraz (22-23).

Nije delovalo posle prvog poluvremena da će Voriorsi halu napustiti posramljeni. Dobili su prvu deonicu (37:35), a u drugoj je postalo jasno da se Kraljevi bude i da će ovo biti meč na veliki broj poena. Sakramento je do poluvremena ubacio 72, dok je rival brojao do 61. U trećoj je postalo jasno da ekipi Stiva Kera preti katastrofa.

Izabrane vesti

Nastavili su domaći košarkaši u istom ritmu, predvođeni neuhvatljivim Foksom prebacili su marginu od 100 poena već posle 35 minuta košarke. Ko će dobiti duel se više nije dovodilo u pitanje, ostalo je samo nerazjašnjeno na koliko poena će se Kingsi zaustaviti. Nisu puštali gas, protivnička mrežica je ostala usijana do poslednjeg trenutka, a 23-godišnji Foks je na tri minuta do kraja postavio i rekord karijere.

Svojevremeno peti pik sa drafta iz 2017. godine je odigrao zaista nestvaran meč, promašio je jedno bacanje (9/10), dva puta je bio neprecizan u šutu za dva (13/15), trojke je gađao sa 43 odsto preciznosti (3/7), za ukupnih 73 odsto iz igre (16/22). Na to je dodao i dva skoka, sedam asistencija i tri ukradene lopte, a samo dva puta je izgubio posed tokom 35 provedenih minuta na parketu.

Pratili su ga Rašon Holms sa 25 poena i 11 skokova, 21 je dodao talentovani Tajris Haliburton, dok su dvocifreni bili i Kajl Gaj sa 17, dok je pola koša manje ubacio Badi Hild. Na drugoj strani nije bilo Stefa Karija i Drejmonda Grina, pa se istakao Endru Vigins sa 26 poena i 10 skokova. Keli Ubre je dodao 19, koliko je ubacio i ruki Niko Manion. Dvocifreni su bili još Džordan Pul (17) i Huan Toskano Anderson (15). Alen Smailagić je proveo dva minuta na terenu, ali nije uspeo da se upiše u statističke kolone.



U istom terminu LA Lejkersi su dočekali Filadelfiju, ponovo bez pomoći ključnog dvojca Lebron Džejms - Entoni Dejvis. Danas se pojavila vest da će popularni Kralj van terena provesti od četiri do šest sedmica, a u tom periodu bi Jezeraši mogli ozbiljno da ugroze svoju poziciju na tabeli zapadne konferencije pred doigravanje. Da će biti mučenje bez prvih zvezda pokazalo se i večeras u duelu sa Filadelfijom, koja je posle izjednačene igre u prvom poluvremenu, u drugom ipak došla do 32. trijumfa (16 poraza) i bez Džoela Embida (109:101). Sastav iz Stejps centra je pretrpeo četvrti vezani poraz, sada ima jedan više od večerašnjeg rivala, ali je na 28 upisanih pobeda.

Dobro su se Kajl Kuzma, Denis Šruder, Montrez Herel i drugovi držali u prvih 24 minuta, ali je u nastavku usledio potop. Gosti iz Pensilvanije su treći kvartal rešili sa dvostruko više postignutih poena (35:17) i sve je postalo jasno u Holivudu. Do kraja su puleni Frenka Vogela uspeli da ublaže poraz, ali je to slaba uteha.

Večeras su se u Los Anđeles vratila i dva šampiona, a upravo je Deni Grin bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 28 poena (8/12 za tri). Dvajt Hauard je poput iskusnog beka imao važnu ulogu minule sezone u šampionskom pohodu Lejkersa, ali je protiv bivšeg tima odigrao tek šest minuta i ubacio isto toliko poena. Grina su pratili Set Kari sa 19, Tobajas Heris sa 17 i Šejk Milton sa 12 poena, Ben Simons je dodao devet, ali uz 12 asistencija i sedam skokova. Džoel Embid je propustio i ovaj duel zbog povrede.

Kajl Kuzma je vodio glavnu reč u poraženoj ekipi sa 25 poena (devet skokova), 20 je uz 11 asistencija dodao Denis Šruder, isti košgeterski učinak imao je i najbolji šesti igrač lige iz minule takmičarske godine Harel, dok je Kentevijus Koldvel Poup dodao 19 poena.



NBA

Petak

Majami - Portland 122:125

/Adebajo, Hiro 29 - Mekolum 35/

Njujork - Vašington 106:102

/Burks 27 - Bil 26/

San Antonio - LA Klipers 85:98

/Derozan 23 - Džekson 28/

LA Lejkers - Filadelfija 101:109

/Kuzma 25 - Grin 28/

Sakramento - Golden Stejt 141:119

/Foks 44 - Vigins 26/



tagovi

Golden Stejt VoriorsFiladelfija SeventisiksersLos Anđeles LejkersSakramento KingsDearon FoksAlen Smailagić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara