Petar Grojić i Uroš Čarapić (©MN Press)
Petar Grojić i Uroš Čarapić (©MN Press)

Ko je Petar Grojić, heroj Čačka 94: Ivanjički Klej Tompson posle probe dobio ugovor

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.24. | 12:14

Četiri godine proveo u Kliku iz Arilja, odakle je nakon odlične poslednje sezone zaradio prvi profesionalni angažman

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Na Kupu (u Nišu) godinama su se pisale najlepše košarkaške priče. Sinoć smo videli kako se Hercegovac iz Gajdobre sa svojih 400 navijača hrabro bori protiv Partizan Mozzart Beta, imali smo ranijih godina slučajeve Svetog Đorđa ili Borca iz Zemuna, a ove godine na Mozzart Kupu Radivoja Koraća i dalje se priča o uspehu Čačka 94.

Izabrane vesti

Pobeda nad gradskim rivalom u gradu na Nišavi dala je krila ekipi Đorđa Mićića, a kako svaki trijumf ima svog heroja, tako je Petar Grojić neko čija je partija bila posebno istaknuta. Mladi šuter Čačka 94 privukao je pažnju na sebe sa 20 poena (4/6 za tri) i postao dželat Borca Mozzart za prvo iznenađenje na turniru.

17.00: (1,85) Čačak 94 (hendikep 26,5 poena) Crvena zvezda (1,85)

Posle utakmice rekao je da mu je to bio “jedan od najboljih dana u životu“, verovatno čuvajući ono najdraže mesto za ono što predstoji, a to je duel sa Crvenom zvezdom.

Svi se i dalje pitaju, ko je Petar Grojić? Momak iz Ivanjice rođen je 2001. godine i najveći deo košarkaškog razvoja proveo je u Građanskom, koji je 2010. postao deo OKK Ivanjica zajedno sa KK Javorom. Košarkaški gen dobio je od oca koji je svojevremeno takođe bio košarkaš.

Prelazak u Klik iz Arilja za njega je bio korak više, ali i dalje na košarku nije gledao kao na nešto što će za njega biti profesionalni poziv. Kod trenera Miljana Marjanovića je nastavio dalji razvoj i igrao Drugu ligu, odnosno rang ispod KLS. Četiri godine proveo je u Kliku i iz Ivanjice je putovao na treninge. Nije to velika distanca, oko 30 kilometara, ali svakako jeste pokazatelj koliko je želeo da radi ono što voli.

Njegova poslednja sezona u Arilju bila je ujedno i najbolja. Beležio je oko 15,5 poena u proseku, što je bio signal za ljude iz Čačka 94 da ga dovedu. Primetili su ga sportski direktor Radenko Pilčević i trener Đorđe Mićić posle čega je dobio ponudu da dođe na probu. Prošao je i dobio prvi profesionalni angažman.

Od tada sarađuje usko sa trenerom Mićićem i Markom Marinovićem koji od ove sezone radi kao stručni savetnik u klubu. Njegova debitantska sezona u Čačku 94 zasad prolazi sa solidnim brojkama – za gotovo 20 minuta na parketu beleži 8,2 poena uz 42 odsto za tri, odnosno 1,4 pogodak na 3,4 ispaljene lopte. Iako mu forma varira, pružio je odlična izdanja protiv Dinamika kada je ubacio 18 i Vojvodine sa 15 poena, uz 4/5 za tri.

Kako se može čuti, u klubu imaju izuzetno poverenje u njega, jer i sam pokazuje spremnost da radi mnogo kako bi nadogradio sebe. Naravno, sama činjenica da mu je ovo prva profesionalna godina ima veliki uticaj na njegove igre, jer nivo i intenzitet treninga, potom i utakmica potpuno je drugačiji od nižih rangova takmičenja.

Zato u trenerima i saigračima ima oslonac za dalji napredak, a zanimljivo je da u svlačionici ima nadimak “ivanjički Klej Tompson“, upravo zbog šuta koji ga krasi, jer se nalazi među pet najboljih trojkaša u KLS od igrača koji su uputili bar 50 šuteva u dosadašnjoj sezoni, odnosno u deset gledajući grupu onih sa bar 40 ispaljenih lopti. U ligi koju ne krase bog zna kakvi procenti šuta sa distance, Grojić je za Čačak 94 suvo zlato i u klubu žele da on nastavi da neguje svoj šut i dalje ga razvija. To, naravno, znači da uđe u halu i iz nje ne izlazi, ako želi da ide dalje i više u budućnosti.

Danas ga čeka najveća utakmica života dosadašnje karijere, protiv branioca Žućkove levice. Svoju skromnost je pokazao kada je na konferenciji za novinare posle četvrtfinala rekao da “ne bi sebe nazvao herojem”, ističući ono što su drugi uradili. Skroman i vredan, Petar Grojić je dobio pažnju javnosti i svetla pozornice usmerena su ka njemu. Sve je dalje na njemu.

MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALA

Sreda, 14. februar

Č1 - Borac Mozzart - Čačak 94 64:73

/Segu 21 - Grojić 20/

Č2 - Crvena zvezda - FMP Železnik 80:75

/Nedović 20 - Kuzmić 18/

Četvrtak, 15. februar

Č3, Mega - Vojvodina 92:100

/Plavšić 21 - Ašćerić 22/

Č4, Partizan Mozzart Bet - Hercegovac Gajdobra 92:67

/Vukčević 15 - Dimić 14/

POLUFINALA

Petak, 16. februar

P1, 17.00: (1,85) Čačak 94 (hendikep 26,5 poena) Crvena zvezda (1,85)

P2, 21.00: (1,85) Vojvodina (hendikep 16,5 poena) Partizan Mozzart Bet (1,85)

FINALE

Subota, 17. februar

21.00: Pobednik polufinala 1 - Pobednik polufinala 2


tagovi

Čačak 94Petar GrojićMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara