Foto: MN Press
Foto: MN Press

Konačan spisak Italije za Tokio: 11 igrača iz Beograda i Danilo Galinari

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 14:15

Samo je Avudu Abas otpao iz selekcije koja je osvojila kvalifikacioni turnir u Beogradu

Iznenadila je Italija i preko Srbije i Beograda izborila vizu za Olimpijske igre. Čak 11 košarkaša koji su se izborili za put u Tokio bukiralo je kartu, a priključiće im se i as Atlanta Hoksa Danilo Galinari.

Rešio je po svemu sudeći Meo Saketi da nagradi momke koji su napravili podvig u glavnom gradu Srbije. Tako je samo Avudu Abas otpao iz tima koji je izborio olimpijsku vizu. Umesto njega je na konačan spisak za Japan uvršten ponajbolji italijanski košarkaš u ovom trenutku, iskusni Galinari.

Izabrane vesti

Ipak, put Tokija neće poći Marko Belineli, Danijel Heket, Điđi Datome, Amadeo Dela Vale, naturalizovani Džef Bruks... Tako će pored Galinarija glavni aduti u borbi za medalju biti Nikolo Meli, Akile Polonara, Simone Fontekio, Nikolo Manion i Stefano Tonut.

Italija će se u grupnoj fazi boriti sa selekcijama Australije, Nigerije i Nemačke. Prve dve ekipe idu direktno u četvrtfinale, kao i dve najbolje trećeplasirane. Košarkaški turnir u Tokiju traje od 25. jula do sedmog avgusta.

SPISAK ITALIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Marko Spisu (Sasari), Nikolo Manion (Golden Stejt), Stefano Tonut (Venecija), Danilo Galinari (Atlanta), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba), Amedeo Tesitori (Virtus), Đampaolo Riči (Virtus), Rikardo Moraskini (Olimpija Milano), Mikele Vitali (Venecija), Akile Polonara (Fenerbahče), Alesandro Pajola (Virtus)


tagovi

košarkaška reprezentacija ItalijeDanilo GalinariAkile PolonaraSimone FontekioMeo SaketiNikolo MeliNikolo Manion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara