©Star Sport
©Star Sport

Košarkaški El Klasiko odlučuje o trofeju Kupa kralja

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 23:41

Ubedljiva slavlja Reala i Barselone u polufinalnim okršajima sa Valensijom i Tenerifama

Sedmi put u poslednjih deset godina o trofeju u košarkaškog Kupa kralja odlučivaće najveći španski klubovi Real Madrid i Barselona. U to naravno u Malagi niko nije sumnjao, bez obzira na to što je Kraljevskom klubu u polufinalu protivnik bila Valensija. Ipak, u evroligaškom okršaju viđena je igra mačke i miša, pa je sastav Ćusa Matea stigao do ubedljivog slavlja (95:76). Sa druge strane, Barselona je demonstrirala silu u okršaju sa Tenerifama (108:76).

Real je posao rešio već u trećoj četvrtini, u kojoj je u više navrata imao po 27 poena prednosti, pa je poslednja deonica protekla u rutinskom odrađivanju posla. Mateo je imao i tu slobodu da ravnomerno rasporedi minutažu svojim igračima, pa je na kraju najefikasniji bio Džanan Musa, koji je postigao18 poena za 24 minuta na parketu, koliko je ubacio i Brendon Dejvis sa druge strane.

Izabrane vesti

Ipak, nekadašnji igrač Filadelfije, Bruklina i Barselone, nije imao dovoljnu podršku od ostatka tima, pa je poraz ekipe Aleksa Mumbrua bio neminovan.

U okraju Barselone i Tenerifa bilo je upitno samo sa kojom razlikom će biti završen meč, pošto Katalonci tokom čitavog meča nisu skidali nogu s gasa. Rođer Grimau je baš kao i Mateo maksimalno iskoristio ubedljivu prednost, pa je najduže na terenu proveo Đoel Para - tačno 22.

Takve okolnosti uticali su da najefikasniji igrač meča bude iz Tenerifa. Tim Abromaitis je postigao 16, a Marselinjo Uertas jedan manje, koliko je sa druge strane ubacio i Vili Ernangomez.

Nikola Kalinić je na terenu proveo 11 i po minuta i upisao dva poena, uz jednu asistenciju.

Veliko finale u Malagi zakazano je za sutra od 18.30 časova.



tagovi

Čus MateoRođer GrimauKK Real MadridKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara