©AFP
©AFP

Kraj Evrolige i Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.05.20. | 11:53

Bertomeu tražio prekid sezone na video-konferenciji, predstavnici klubova aminovali

Današnji sastanak, tačnije video-konferencija čelnih ljudi Evrolige i klubova počeo je oko 11 časova, a očekuje se da će zvanično obaveštenje stići tek kasno po podne.

No i pored toga informacije su već procurele, a one kažu da je predsednik Đordi Bertomeu zatražio prekid takmičenja. Vest je prvo javila grčka agencija SDNA, a onda redom mediji širom kontinenta.

Izabrane vesti

"Igrači su u opasnosti od povreda i plan nastavka sezone ne može biti sporoveden zbog specifičnih okolnosti" izjavio je Katalonac.

U suštini, to se i očekivalo, pre svega zato što je Bertomeu dva dana ranije imao raspravu sa Unijom igrača koja je decidna da se sezona ne nastavlja. Očigledno je da su ovde poslušani igrači za razliku od situacije u fudbalu, gde je sve rešeno "na vrhu". Pored toga, pre nekoliko dana održan je sastanak i sa 11 klubova koji imaju A licence i većina se nezvanično izjasnila da se takmičenje ne nastavi.

Nije više detalja poznato o daljoj sudbini Evrolige, pre svega ko će dobiti specijalnu pozivnicu za narednu sezonu, niti će po svemu sudeći to biti danas raspravljano. A, to je, opet, informacija koju navijači dva najveća kluba u Srbiji sa najviše interesovanja čekaju...

Poslednje vesti kažu da su Bertomeov predlog podržali dugoročno licencirani klubovi (Anadolu Efes, Milan, CSKA, Fenerbahče, Barselona, BaskoniJa, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid i Žalgiris), što znači da se sada samo čeka zvanična objava.


Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara