Kriston u Baskoniji do kraja sezone

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 17:01

Klub iz Vitorije ima probleme sa povređenim igračima

Veliko pojačanje za Baskoniju pred nastavak sezone. Semadžej Kriston potpisao je ugovor sa klubom iz Vitorije do kraja sezone, nakon što je uspešno prošao lekarske preglede. Baskonija u poslednje vreme ima velikih problema sa povredama spoljnih igrača, pošto trener Duško Ivanović u ovom trenutku ne može da računa na trojicu bekova. Patrisio Garino ima problem sa kolenima, Luki Vildozi je povređeno rame, dok od starta sezone nema Džejsona Grejndžera koji je pokidao ahilovu tetivu.

Američki plej Kriston ima 27 godina, a ove sezone nastupao je za Limož za koji je prosečno beležio 16,5 poena uz 7,6 asistencija po meču. Nekadašnji student Univerziteta Gzejvijer u sezoni 2016/17 bio je član Oklahoma Siti Tandera, za koje je odigrao 64 utakmice i postizao 2,9 poena za 15 minuta po meču. Pored toga, igrao je još za Pezaro i kratko za Hapoel Ber Ševu.

Izabrane vesti

Poznat je Kriston kao dobar defanzivac, poseduje visoku košarkašku inteligenciju, a jedna od mana mu je ne naročito dobar šut za tri poena. Imao je problema sa povredom skočnog zgloba krajem novembra prošle godine, ali sada se potpuno oporavio i spreman je da pomogne Baskoniji u borbi za plasman u plej-of Endesa lige i Evrolige.  

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara