Bojan Bogdanović i Rasel Vestbruk (©AFP)
Bojan Bogdanović i Rasel Vestbruk (©AFP)

Lejkersi bi Bogdanovića, ali Detroit ne popušta

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 14:06

Pistonsi razmatraju mogućnost da razmene Sadika Beja, ne i hrvatskog košarkaša

Preneo je novinar Atletika Šams Čaranija da Los Anđeles Lejkersi razmatraju da naprave trejd sa Detroit Pistonsima za Bojana Bogdanovića. Ipak, sastav iz Mičigena nije previše zainteresovan za rastanak sa iskusnim hrvatskim košarkašem.

Zagrizli su Jezeraši, spremili između ostalog i pika prve runde na draftu, ali Pistonsi navodno imaju drugačije planove. Prema poslednjim informacijama Džejmsa Edvardsa, takođe sa uglednog Atletika, Detroit čak planira i da mu ponudi dugoročniji ugovor.

Izabrane vesti

Stigao je Bogdanović u redove tima iz Mičigena iz Jute, a ubrzo je potpisao dvogodišnji produžetak saradnje težak 39.100.000 dolara. Postao je za kratko vreme ključni igrač čete Dvejna Kejsija sa prosekom od 21 poena po nastupu.

Detroit planira da naredne sezone promeni kurs, odustane od "tenkovanja" i uhvati se u borbu za plej-of pozicije, baš sa Bojanom u svojim redovima. Zato bi mogao da ponudi hrvatskom košarkašu, koji se posle Evrobasketa oprostio od reprezentacije, i novu, višegodišnju saradnju.

Da je plan Pistonsa da i ovu sezonu provedu na dnu NBA u borbi za što bolje pozicije na draftu, a da naredne krenu da se dižu, govori i činjenica da je prvi pik iz 2021. godine Kejd Kaningem odlučio da operiše levu potkolenicu zbog problema sa povredom, te da će se na parket vratiti tek pred početak priprema za narednu takmičarsku godinu.

I dok sastav iz Motor sitija vidi Bojana Bogdanovića u svojim redovima na duže staze, za Sadika Beja ima drugačije planove. Ovaj 23-godišnji krilni košarkaš je prilično oscilirao ove sezone, postoji određeno interesovanje za njegove usluge i za odgovarajuću "cenu" bi ga Pistonsi navodno pustili da ide, takođe tvrdi Edvards.


tagovi

Bojan BogdanovićLos Anđeles LejkersDetroit Pistons

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara