Žurka oko Stejpls centra ©AFP
Žurka oko Stejpls centra ©AFP

Lejkersi stigli u LA, ko kaže da nema parade?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 08:47

Iako je preksinoć gorelo na ulicama grada šampiona (foto galerija), za zvanično slavlje moraju se sačekati neka sigurnija vremena

Pre dve večeri definitivno je završena ova nadasve specifična takmičarska godina u NBA. Iz mehura u Orlandu kao šampioni izašli su Lejkersi. Timu iz Grada anđela to je 17. pehar najboljih, a njihovoj najvećoj zvezdi, tek pridošlom Lebronu Džejmsu, četvrti u tri ekipe (Majami, Klivlend, Lejkers).

Izabrane vesti

— Spectrum SportsNet (@SpectrumSN) October 12, 2020


Uspeh za veliki respekt ipak neće imati klasično predstavljanje narodu, to jest čuvenu paradu pobednika ulicama grada iz kojeg je šampionski tim, Nešto što smo i mi počeli da rabimo poslednjih godina kada su reprezentacije u pitanju. Nažalost i ovaj put se isprečila pandemija, te će Lejkersi, iako jutros pristigli u Los Anđeles morati da sačekaju neka lepša i sigurnija vremena ne bi li podelili radost uspeha sa navijačima i ostalim sugrađanima.

„Ne možemo da slavimo titulu sa navijačima. Pošto smo se konsultovali sa ljudima iz grada i države, složili smo se da će se vesela i inkluzivna proslava upriličiti čim pre uslovi budu dozvolili, to jest kada bude sigurno. Hvala Lejkers naciji na velikoj podršci“ stoji u saoštenju šamponskog tima NBA.

Da podsetimo, Lejkersi su sa 4:2 savladali Majami, a za MVP-a finala proglašen je Lebron Džejms. Nekoliko desetina navijača se ipak organizovalo i okupilo na aerodromu da dočeka svoje junake i šampionski pehar, mada je prethodno veče gorelo na ulicama LA, pa je u nekoliko navrata čak i policija morala da interveniše. Narod je obavio svoje, proslavio je kako treba i pored svih problema. 

Prema izveštajima tamošnjih medija, na ulicama se, ne poštujući mere zbog pandemije okupilo nekoliko hiljada navijača na ulicama oko Stejpls centra, a njih 76 je završio na hlađenju u policijskim stanicama uglavnom zbog vandalizma.

gallery



tagovi

Los Anđeles LejkersLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara